Voeg toe aan favorieten

Sidecar Comte d'Artim

De Sidecar zou z’n naam te danken hebben aan een Amerikaanse legerkapitein ten tijde van de Eerste Wereldoorlog. Nadat hij in een motor met zijspan was rondgereden, bestelde hij een drankje dat hem zou verwarmen en tegelijk zijn eetlust zou opwekken. Dat doet de Sidecar, want het is een even stevig en verwarmend als fris en elegant aperitief. De cocktail werd beroemd gemaakt door bartender Harry MacElhone, die ook diverse andere mixen naam en faam gaf met het boek Harry’s ABC of Mixing Cocktails (1922). Daarin introduceert Harry de Sidecar als een cocktail met gelijke delen cognac, triple sec en citroensap. Zo kun je ’m natuurlijk nog steeds bereiden. Maar de versie van alweer een beroemde cocktail-Harry – Harry Craddock die het legendarische Savoy Cocktail Book (1930) uitgaf – schopte het tot klassieker. Dat recept lees je hier. Ieder z’n Harry, so to speak.

Ingrediënten

  • 40 ml Comte d’Artim Cognac VSOP
  • 20 ml Liqueur d’Artim Triple Sec
  • 20 ml citroensap
  • 1 tl suikersiroop
  • citroenschil (garnering)

Bereidingswijze

Shake de ingrediënten in een met ijsblokjes gevulde cocktailshaker 15 seconden stevig tot de buitenkant koud is.
Schenk door een zeef in een gekoelde coupe of coupette (kleine coupe) en garneer met een stukje citroenschil.
Voor een wat drogere Sidecar laat je de suikersiroop weg en gebruik je een paar druppen meer cognac of triple sec.

Garnering

Citroenschil

Soort glas

Coupe of coupette

Sidecar Comte d'Artim
(2)

Gebruikt in deze cocktail

  14.99
[330,0000 - 0] 1000000096
  37.99
[316,0000 - 0] 0304069000

Reviews van Mitra klanten

  • Ster vol Ster vol Ster vol Ster vol Ster vol
    Uitstekend
    4 oktober 2022

  • Ster vol Ster vol Ster vol Ster vol Ster vol
    Uitstekend
    10 juni 2022