Voeg toe aan favorieten

Asperges op traditionele wijze met ham en aardappels

Asperges op traditionele wijze met ham en aardappels
(0)

Asperges op traditionele wijze met ham en aardappels

Ingrediënten

  • 20 asperges (hanteer 5 a 6 asperges per persoon)
  • 12 vastkokende aardappels
  • 500 g plakjes boeren beenham
  • 50 g boter
  • 4 eieren
  • 1 bosje peterselie
  • zout
  • versgemalen peper

Bereiding

  1. Schil de asperges met een dunschiller. Verwijder de houtachtige onderkant. Breng ruim water aan de kook in een grote pan en voeg een klontje boter en wat zout toe.
  2. Voeg de schoongemaakte asperges toe als het water kookt. Breng het water opnieuw aan de kook, draai het vuur laag. Kook de asperges ongeveer 10 a 12 minuten en laat de asperges vervolgens nog zo'n 10 minuten in het hete kookvocht rusten. Schep de asperges met een schuimspaan uit de pan.
  3. Kook ondertussen in 15 minuten de aardappels gaar en kook de eieren in 6 minuten hard.
  4. Leg op ieder bord 5 asperges en leg daar twee plakjes ham bij. Halveer de gekookte eieren en serveer die samen met de aardappelen
  5. Garneer desgewenst met peterselie en een sausje
  6. Serveer direct en geniet van het witte goud!

lekker om te serveren bij dit gerecht

  7.99
[1898,0000 - 0] 0001028275
  8.99
[1407,0000 - 0] 0073075000