Voeg toe aan favorieten

Konijn met stovies

Konijn met stovies
(0)

Konijn met stovies

Ingrediënten

  • 1 flinke konijnenbout
  • 1 grote aardappel gesneden in plakjes van 1 cm                                                                                                      
  • 1 grote witte ui gesneden in plakjes van 1 cm                                                                                             
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tak rozemarijn
  • 50 g roomboter
  • ½ liter kippenbouillon
  • Vers gemalen zwarte peper

Bereiding

Zet de oven op 120 °C. Kook de konijnenbout voor 1 uur in de bouillon, samen met de rozemarijn. Haal de konijn eruit en zet gekoeld weg. Bewaar de bouillon. Smelt de boter in een ijzeren braadpan en bak de ui, aardappel en knoflook voor 2-3 minuten. Giet de bouillon eroverheen, leg de konijnenbout erin en breng aan de kook. Daarna de deksel erop en in de oven plaatsen voor 1 ½ - 2 uur (of tot de konijn zacht is). Breng op smaak met zwarte peper. Dit gerecht is bijna compleet. Er kan wat grof gehakte peterselie als garnering bij, maar de robuuste maaltijd vraagt wel als finishing touch om een goed glas Isle of Arran 14 Years.

lekker om te serveren bij dit gerecht