Voeg toe aan favorieten

Risotto met knolselderij en kip

Risotto met knolselderij en kip
(0)

Risotto met knolselderij en kip

Ingrediënten

  • 1 liter kippenbouillon
  • 150 g gemengde blanke paddenstoelen
  • sap van ½ citroen
  • 100 ml melk
  • 200 g kipfilet
  • 1 plak (ca. 150 g) knolselderij
  • 3 el olijfolie
  • 1 zoete witte ui, gesnipperd
  • 300 g risottorijst (bijvoorbeeld Carnaroli)
  • 100 ml witte wijn
  • 50 g pecorino (en meer naar smaak)
  • 50 g boter

Bereiding

1. Verwarm 100 ml bouillon en stoof de paddenstoelen met het citroensap en de melk 10 minuten. Laat de paddenstoelen uitlekken in een zeef en vang het stoofvocht op. Breng de bouillon met het stoofvocht aan de kook en voeg de kipfilet toe als het kookt. Draai het vuur uit en laat afkoelen. De kip is dan perfect gaar.

2. Neem de kip uit de bouillon en breng de bouillon aan de kook. Snijd de knolselderij in blokjes van 0,5cm. Verhit de olie in een ruime pan en fruit de knolselderij en de ui 5 minuten. Voeg de rijst toe en bak nog 5 minuten. Voeg de wijn toe en laat inkoken. Voeg 1 grote soeplepel bouillon toe en laat de rijst het vocht opnemen. Blijf bouillon toevoegen en roeren tot de rijst beetgaar is.Afhankelijk van de rijstsoort duurt dit tussen de 15 en 20 minuten. Draai het vuur uit en laat even zachtjes doorgaren. Voeg de kaas en boter toe. Trek de kipfilet in draadjes uiteen

3. Meng de kip en paddenstoelen door de risotto en serveer met kaas naar smaak.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  2.39
[2006,0000 - 0] 0083755000
  8.49
[265,0000 - 0] 0001017533
  8.99
[1032,0000 - 0] 0001022058