Voeg toe aan favorieten

Schelppasta met pompoenpuree en pistachenootjes

Schelppasta  met pompoenpuree en pistachenootjes
(0)

Schelppasta met pompoenpuree en pistachenootjes

Bron: Han Hidalgo

Ingrediënten

  • 12 grote schelppasta (conchiglie)
  • 150  gram geschilde en ontpitte flespompoen
  • 2 theelepels ras el hanout
  • 4 eetlepels ontvelde, verkruimelde pistachenootjes
  • 2 eetlepels olijfolie, extra vierge
  • peper uit de molen en zout naar smaak
 

Bereiding

De schelppasta met een snufje zout beetgaar koken. Afspoelen en in een vergiet laten uitlekken. De geschilde en ontpitte flespompoen in blokjes of stukjes snijden en met een snufje zout niet al te zacht koken. Met een vork of staafmixer zo fijn mogelijk pureren. Olijfolie en ras el hanout erdoor roeren en op smaak brengen met weinig zout. Ras el hanout is een Noord-Afrikaanse kruidenmelange en verkrijgbaar in Noord-Afrikaanse voedingswinkels en grote supermarkten. De afgekoelde schelppasta met de pompoenpuree vullen en met ontvelde, verkruimelde pistachenootjes garneren. 

lekker om te serveren bij dit gerecht