Voeg toe aan favorieten

Scotch Eggs met kalkoen

Scotch Eggs met kalkoen
(0)

Scotch Eggs met kalkoen

Als van ouds wordt Scotch Eggs gemaakt van zuivere varkensgehakt. Dit is de Hielander versie op basis van rund en kip, of kalkoen.

Ingrediënten

vulling

  • 250 g kip of kalkoengehakt (poelier)
  • 250 g rundergehakt
  • 2 eieren
  • 1 el Worcestershire saus
  • 1 tl Franse mosterd
  • 1 tl ketchup
  • 2 el paneermeel
  • zout en peper
  • 6 hardgekookte eieren
  • bloem

paneren

  • bloem
  • 3 geklutste eieren
  • 200 g havermout
  • 200 g paneermeel
  • 1/2 tl gedroogde tijm

Bereiding

Alle ingrediënten voor de vulling goed mengen. Verdeel het mengsel in 6 ballen. Wentel de hardgekookte eieren even door de bloem heen. Met gebruik van twee stukjes plastic keukenfolie en een deegroller de ballen tot 10 cm doorsnee rondjes rollen. Leg hierop een gebloemde ei en met rol het op tot een mooie luchtdichte bal. Meng het paneermeel, de havermout en de tijm. Haal de ballen eerst door de bloem, dan door de geklutste eieren en tenslotte door het gemengde paneermeel, herhaal dit nog een keer. Laat de ballen minstens 2 uur rusten in de koelkast. Zet een frituurpan op 185 °C en bak de ballen 3-4 minuten tot ze mooi bruin zijn. Serveer het met een frisse komkommer- en tomatensalade. Een Mooie Glenlivet 15 Years Old is perfect naast het gerecht.

lekker om te serveren bij dit gerecht