Voeg toe aan favorieten

Stoofpot van zalm en groenten

Stoofpot van zalm en groenten
(0)

Stoofpot van zalm en groenten

Zalm is een prachtige grote en zilverkleurig vis met een blauwgroene rug. Het is een zoetwatervis die het grootste deel van zijn leven in zee doorbrengt. Ze zwemmen rustig van Noorwegen naar Groenland en weer terug. De mooi roze kleur van het visvlees ontstaat door het eten van garnalen en schaaldieren.

Ingrediënten

  • 250 gr wilde en witte rijst
  • 400 gr wilde zalmfilet
  • 15 gr verse dille
  • 500 gr worteltjes, geschrapt
  • 2 el zonnebloemolie
  • 300 gr prei, gesneden
  • ½ kuipje á 250 ml Boursin cuisine knoflook & fijne kruiden
  • 1½ dl magere melk

Bereiding

Kook de rijst volgens aanwijzingen op verpakking.

Snijd de zalm in blokjes en snijd de worteltjes in schuine plakjes.

Verwijder de harde stelen van de dille en snijd het fijn. Schep de helft van de dille door rijst wanneer deze klaar is.

Verhit de olie in een hapjespan en bak de worteltjes ca 3 minuten. Voeg dan de prei toe en laat het 1 minuut meebakken.

Voeg de Boursin en melk toe en breng het al roerende aan de kook. Voeg daarna de zalm toe en laat het op een laag vuur in ca 3 minuten met de deksel op de pan gaar worden.

Breng het stoofpotje op smaak met zout en peper en bestrooi het met de rest van de dille. Verdeel het potje over 4 borden en schep de rijst ernaast.

 

lekker om te serveren bij dit gerecht

  0.99
[628,0000 - 0] 0063401000
  65.99
[63,0000 - 0] 0001016653