Voeg toe aan favorieten

Tuinbonenpuree met kerrie

Tuinbonenpuree met kerrie
(0)

Tuinbonenpuree met kerrie

Bron: Han Hidalgo

Ingrediënten

  • 400 gram tuinbonen, vers of uit pot of blik
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentje knoflook, uit de knijper
  • 4 theelepels milde kerriepoeder
  • 2 eetlepels vers citroensap
  • 1,5 dl gevogelte- of groentebouillon
  • 2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
  • blaadjes verse munt
  • peper uit de molen en zout naar smaak

Bereiding

Bij het gebruik van verse, gedopte tuinbonen, deze met een snufje zout gaar koken. Sjalotjes schillen en in stukjes snijden. Olie in een braadpan verhitten, tuinbonen en stukjes sjalot toevoegen en kort roerbakken. Hittebron op de laagste stand zetten, bouillon toevoegen en 20 minuten stoven. Vijf minuten voor het einde van de stooftijd, de milde kerriepoeder en knoflook uit de knijper erdoor roeren en verder stoven. Op smaak brengen met peper en zout. Na het stoven iets laten afkoelen en vers citroensap erdoor roeren. Vervolgens met de staafmixer pureren. Met enkele blaadjes verse munt garneren en met reepjes warme toast of Turks brood serveren. 

lekker om te serveren bij dit gerecht