Voeg toe aan favorieten

Paella met kip en gamba's

Paella met kip en gamba's
(1)

Paella met kip en gamba's

Paella is een oorspronkelijk Valenciaans en tegenwoordig typisch Spaans gerecht. Belangrijk onderdeel van de bereiding is dat de rijst gekookt wordt in bouillon en het liefst buiten op een houtskool verhitte paella-pan, een paellera.

Ingrediënten

  • 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd
  • 300 gr reuzengarnalen, ontdooid
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 575 gr kipkluifjes, gemarineerd
  • 2 uien, gesnipperd
  • 300 gr risottorijst
  • 1 zakje saffraan
  • 1l. kippenbouillon
  • 3 stuks paprika, groen, rood en geel, in stukjes
  • 250 gr cherry tomaten, gehalveerd
  • 20 gr platte peterselie, fijngesneden
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 1 citroen, in 4 partjes

Bereiding

Los de kippenbouillon op in heet water en houd het heet.

Snijd de rode peper fijn.

Meng de garnalen met 3 el olie, 1 teen knoflook, de helft van de peper en zout naar smaak. Laat de garnalen afgedekt in de koelkast zeker 20 minuten marineren. Hoe langer de marinade staat, des te lekkerder de garnalen worden!

Verhit ondertussen wat olie in een hapjes­pan en bak de kipkluifjes in 5 minuten rondom bruin.

Voeg de rest van de peper, knoflook en de ui toe en bak ze 2 minuten mee. Laat vervolgens de rijst nog 4 minuten meebakken.

Week ondertussen de saffraan 2 minuten in 2 el kippenbouillon en schenk de saffraan dan, samen met de rest van de bouillon bij de rijst. Laat het geheel ca 20 minuten op laag vuur garen en roer af en toe.

Voeg de paprika en de tomaat toe en laat het geheel nog 5 minuten doorgaren.

Gril de garnalen in 4 - 6 minuten op de barbecue of in een grillwok en keer ze regelmatig.

Breng de paella op smaak met peper en zout en bestrooi het met peterselie. Serveer met de garnalen en een partje citroen.

 

Eten er kinderen mee? Laat de rode peper dan achterwege.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  21.99
[25,0000 - 0] 0866733444

Reviews van Mitra klanten

  • Ster vol Ster leeg Ster leeg Ster leeg Ster leeg
    Slecht
    13 augustus 2020