Aanstormend Jenever Festival 2012 krijgt internationale dimensie

9 maart 2012

Jenever festival 2012

De bezoekers van het Jenever Festival 2012 op 17 en 18 maart in Schiedam kunnen zich verheugen op een programma met een internationaal karakter. De organisatie heeft de Engelse topbarkeeper Alex Kratena naar Nederland gehaald voor het presenteren van cocktails met jenever. Kratena is hoofdbarkeeper in de Artesian Bar van het Langham Hotel in Londen, onlangs bekroond voor het beste cocktailmenu ter wereld. Ook in de andere programmaonderdelen van de derde editie van het Jenever Festival staat jenever centraal; de Nederlandse distillateurs laten vele jenevervariëteiten in hun pure vorm proeven op hun stand, tijdens het Nederlands Kampioenschap ‘Mixen en Cocktails met Jenever’ strijden barkeepers uit binnen- en buitenland ter plekke om de titel voor het beste cocktailrecept. Het Jenever Festival is gericht op zowel consumenten als professionals, toegangskaarten worden online verkocht in de voorverkoop en tevens aan de deur van het evenement.

‘We kijken reikhalzend uit naar de derde editie van het festival,’ zegt Joep Stassen van de Commissie Gedistilleerd, initiatiefnemer van het Jenever Festival. ‘De Nederlandse distillateurs bemerken een toenemende interesse in jenever, we verwachten dit terug te gaan zien in de bezoekersaantallen van het festival. Vanwege die toenemende interesse hebben we er dit jaar voor gekozen om de aanwezige distillateurs meer vrijheid te geven in de producten die zij kunnen presenteren op het festival. Hierdoor staan de verschillende jenevervariëteiten goed in context, tegelijkertijd bieden we de bezoekers de gelegenheid om andere gedistilleerdspecialiteiten te leren kennen,’ aldus Stassen.

Masterclasses
De bezoekers van het Jenever Festival kunnen tijdens speciaalproeverijen, de zogenaamde ‘masterclasses’, alles leren over een bepaald thema. Zo verzorgt Rob van Klaarwater van het Schiedamse Jenevercafé ’t Spul de masterclass ‘De historie van Jenever’, Myriam Hendrickx en Hester van der Hoorn van Distilleerderij Rutte & Zn. verhalen over het thema ‘Tussen Neus en Lippen’ waarin dieper wordt ingegaan op de geur en smaak van jenever. Voor deze masterclasses kan worden gereserveerd, er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. De presentatie ‘cocktails met jenever’ door de Engelse topbartender Alex Kratena is kosteloos en zonder reserveren voor alle bezoekers toegankelijk. Alex vertelt over zijn liefde en passie voor jenever en legt uit waarom dit distillaat zo’n geweldig cocktailingrediënt is en welke rol het speelt in de moderne mixologie.

Festivalbotteling
Voor het Jenever Festival 2012 heeft Distilleerderij Rutte & Zn. uit Dordrecht een speciale festivalbotteling gemaakt in een gelimiteerde oplage, hiervoor is een speciaal vat geleegd. Dit kleine eikenhouten vat rust al acht jaar in de Proefkamer van de distilleerderij. Door het intensieve contact met het hout is een jenever met een warme, fluwelen smaak ontstaan. De oude gerijpte graanjenever heeft de naam ‘SINGLE BARREL X-I-15’ gekregen en is exclusief verkrijgbaar op het Jenever Festival.

Locatie en toegang
Het Jenever Festival wordt gehouden in het Jenever Museum, Lange Haven 74-76 in Schiedam. De openingstijden zijn op zaterdag 17 maart van 13.00 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 23.00 uur en op zondag 18 maart van 13.00 tot 17.00 uur. De entreekaarten zijn te koop aan de deur (€ 17,50) of te bestellen via www.jeneverfestival.nl (€ 16,00). Voor de masterclasses geldt een toeslag. De toegangsprijs is inclusief 2 stokertjes (consumptiebonnen) en een festivaljeneverglas. De toegang is uitsluitend voor personen ouder dan 18 jaar. Legitimatie kan gevraagd worden. Kijk voor meer informatie op www.jeneverfestival.nl.

Volg het Jenever festival via:
www.twitter.com/jeneverfestival
www.facebook.com/jeneverfestival

Laatste Nieuwsberichten

10-04-2024

Mitra Member Deal Dagen

Van 11 t/m 13 april zijn het Mitra Member Deal Dagen! Tijdens deze drie dagen krijgen Mitra Members ...  » 
07-03-2024 Mitra Oirschot, Hans & Hans

Aanmelden voor onze FANMAIL

Naast de landelijke nieuwsbrief van Mitra.nl verzenden wij ook zelf ongeveer tweemaal per maand ...  » 
14-01-2024 Mitra Wierden, slijter Berends

link naar menu Untappd Mitra slijter Berends

https://untp.beer/28WPO  » 
14-01-2024 Mitra Lelystad, slijter Berends

link naar menu Untappd Mitra slijter Berends

https://untp.beer/28WPO  » 
12-11-2023 Mitra Lisse

Promotie van Rushkinoff Caramel

Donderdag 16 november  zal niemand minder dan Frans Duijts in de winkel langskomen om ...  » 
Bekijk alle nieuwsitems »

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang de beste aanbiedingen en drankadvies.