Het Zomergevoel van Texel. Binnenkort verkrijgbaar bij Mitra!

25 mei 2018

Het zomergevoel van Texels Seumerfeugel

De Texelse Bierbrouwerij lanceerde onlangs haar nieuwe zomerbier: Texels Seumerfeugel, een dorstlessend tarwebier dankzij de combinatie van frisse citrus en zeekraal met een verrassende, lichtzilte afdronk. Seumerfeugel betekent badgast op z’n Texels, een fenomeen dat Texel zeer bekend is. Maandenlang zie je ze niet. En opeens, zodra de zon begint te schijnen, komen ze op heel Texel tevoorschijn: Seumerfeugels. Badgasten op weg naar het strand. Op zoek naar verkoêling, frisse wiend en de zilte zéé. En dan heerlijk in het sóntje met een koud biertje in de hand.

Een vleugje Texel in je bier

In Texels Seumerfeugel proef je de Texelse tarwe en de zeekraal, ruik je de zilte Waddenlucht en frisse wind, voel je de zon schijnen op je schouders en kriebelt het zand tussen je tenen. Het eilandgevoel is belangrijk voor Texels; iedereen het vrije, oprechte gevoel geven dat je krijgt zodra je op Texel bent. Het bier van Texels is sinds de oprichting van de brouwerij in 1999 nauw verbonden met de ongerepte natuur van Texel. Het eiland met zijn zuivere water, gefilterd door de duinen. Door het unieke klimaat met meer zonuren en minder regen groeien gerst en tarwe tot uitgesproken dikke korrels. Dit alles proef je in het bier.

Seumerfeugel, een frisse jongen

Texels Seumerfeugel oogt licht van kleur en is troebel. Het is een droog tarwebier met een frisse, licht zurige smaak, o.a. verkregen door gebruik te maken van sauer mout. De hopsoorten (Hallertau Mittelfrüh en Saphir), ook droog gehopt, zorgen voor de lichte bitter en frisse citrustonen. De zeekraal geeft een lichtzilte afdronk, die de juiste karakteristieken uit het bier naar boven haalt. Net als andere Texels bieren wordt ook Texels Seumerfeugel navergist op fles en fust. Texels Seumerfeugel heeft een laag alcoholgehalte van 3.9%, ideaal op warme dagen.

Lancering op Texel en aan vaste wal

Op 19 mei werd Texels Seumerfeugel op Texel geïntroduceerd tijdens het Speciaalbierfestival van café De Slock in Den Burg. Gisteravond kwam de Seumerfeugel aan vaste wal bij het Bierproeffestival van de Week van het Nederlandse bier in Den Haag. Vanaf juni is het bier ook bij Mitra drankenspeciaalzaken verkrijgbaar.

Laatste Nieuwsberichten

10-04-2024

Mitra Member Deal Dagen

Van 11 t/m 13 april zijn het Mitra Member Deal Dagen! Tijdens deze drie dagen krijgen Mitra Members ...  » 
07-03-2024 Mitra Oirschot, Hans & Hans

Aanmelden voor onze FANMAIL

Naast de landelijke nieuwsbrief van Mitra.nl verzenden wij ook zelf ongeveer tweemaal per maand ...  » 
14-01-2024 Mitra Wierden, slijter Berends

link naar menu Untappd Mitra slijter Berends

https://untp.beer/28WPO  » 
14-01-2024 Mitra Lelystad, slijter Berends

link naar menu Untappd Mitra slijter Berends

https://untp.beer/28WPO  » 
12-11-2023 Mitra Lisse

Promotie van Rushkinoff Caramel

Donderdag 16 november  zal niemand minder dan Frans Duijts in de winkel langskomen om ...  » 
Bekijk alle nieuwsitems »

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang de beste aanbiedingen en drankadvies.