Mitra innoveert met online bierverkoop

3 mei 2013

AL zo'n tien jaar is slijterijketen MITRA een voorloper op het gebied van speciaalbier. En zeker ook op het gebied van Nederlands speciaalbier. Marco Philipsen is als 'category manager bier' verantwoordelijk voor het inkoop en promotiebeleid van het bier bij MITRA. En opnieuw weet MITRA Nederland te verrassen met een adequaat online verkoopbeleid via de nieuwe webshop.

Bij MITRA, met 230 winkels door heel Nederland, zien ze al jaren dat de aandacht voor Nederlands speciaalbier toeneemt. Marco Philipsen: "Sowieso zien wij het segment speciaalbier ieder jaar weer groeien, maar het aandeel Nederlandse bieren daarin neemt ook toe. Simpelweg omdat er steeds meer Nederlandse brouwerijen zijn die kwalitatief goede bieren maken. Zo hebben wij bijvoorbeeld de bieren van Emelisse, Duits & Lauret, De Leckere, Jopen en binnenkort ook brouwerij Rodenburg uit Bronkhorst vast in ons assortiment. Regionaal en lokaal spelen we met de afzonderlijke slijterijen ook in op streekbieren. Wij zijn met 400 speciaalbieren in ons assortiment veruit de grootste bierspecialist in Nederland."

Tablet aan de muur

Niet iedere slijter heeft al die 400 bieren op voorraad. Daarom heeft MITRA als bierinnovator weer iets nieuws bedacht: de Webshop. Een uitgebreide webwinkel die toch direct gekoppeld is aan de lokale slijterijen. "Uiteraard kunnen bierliefhebbers via www.mitra. nl naar onze webwinkel Maar in enkele van onze winkels hangen in de toekomst grote tablet-achtige schermen waarop men de digitale webwinkel kan benaderen. In Amsterdam hebben we net de eerste pilotwinkel geopend met een hele grote 'iPad' aan de muur. Dus als iets niet in de winkel staat, kun je het ter plekke bestellen via de webwinkel en een paar dagen later al afhalen in de winkel. Via die webshop garanderen we dus toch gewoon een landelijke dekking van ons complete assortiment speciaalbieren", zo verduidelijkt Marco. "Je kunt via de webshop kiezen voor bezorgen of afhalen in de winkel. Bestel je boven de € 100,- aan bier, dan heb je sowieso geen verzendkosten. Maar als je het bestelde bier gaat afhalen in de winkel, betaal je ook geen verzendkosten. Het is nu al een succes, we zien echt bakken met bier weggaan uit de winkels, besteld via de webshop. Alles staat of valt met de verkrijgbaarheid en distributie. Dat zit bij ons wel goed. En de prijzen in de webshop zijn gelijk aan die in de winkel."

Info via je smartphone

Minstens zo belangrijk voor Marco is de informatievoorziening.

"Daarom geven wij al enkele jaren masterclasses aan onze slijters. Zij moeten een goed advies kunnen geven over speciaalbier. Ook geven wij op onze website uitgebreide informatie over de bieren en biertypen. Zo hebben wij in de winkel al jaren een onderverdeling in het schap naar biertype, in plaats van naar biermerk. En je kunt bij ons per flesje bestellen, wij hebben de six-packs verbannen. En we zien dat het werkt want op die manier gaan mensen steeds meer nieuwe bieren proberen. Wij zijn nu ook bezig om korte filmpjes van slijters op te nemen en te plaatsen op de website. Zij vertellen in maximaal 50 seconden hoe een bepaald bier smaakt of bij welke gerechten of hapjes je het goed kunt combineren. In de toekomst willen we die filmpjes ook beschikbaar maken op het schap in de winkel door middel van een QR-code, zodat je ze kunt bekijken via je smartphone."

Laatste Nieuwsberichten

10-04-2024

Mitra Member Deal Dagen

Van 11 t/m 13 april zijn het Mitra Member Deal Dagen! Tijdens deze drie dagen krijgen Mitra Members ...  » 
07-03-2024 Mitra Oirschot, Hans & Hans

Aanmelden voor onze FANMAIL

Naast de landelijke nieuwsbrief van Mitra.nl verzenden wij ook zelf ongeveer tweemaal per maand ...  » 
14-01-2024 Mitra Wierden, slijter Berends

link naar menu Untappd Mitra slijter Berends

https://untp.beer/28WPO  » 
14-01-2024 Mitra Lelystad, slijter Berends

link naar menu Untappd Mitra slijter Berends

https://untp.beer/28WPO  » 
12-11-2023 Mitra Lisse

Promotie van Rushkinoff Caramel

Donderdag 16 november  zal niemand minder dan Frans Duijts in de winkel langskomen om ...  » 
Bekijk alle nieuwsitems »

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang de beste aanbiedingen en drankadvies.