Warsteiner viert 500 jaar Reinheitsgebot met nieuwe Art Collection Tulpglazen

26 mei 2016

Nieuwe Art Collection staat in het teken van water, mout en hop

Nijmegen, donderdag 26 mei 2016 –  De Duitse familiebrouwerij Warsteiner brengt voor de vierde keer een speciale Art Collection uit in Nederland. Dit jaar staan de kunstzinnige Tulpglazen in het teken van het 500-jarig bestaan van het Reinheitsgebot. Designer Andreas Preis haalde zijn inspiratie uit de puurheid van goed pils door de drie ingrediënten centraal te stellen: water, mout en hop. Ieder ingrediënt is door Preis op een afzonderlijk Tulpglas afgebeeld en op het vierde glas pronken zij samen. Deze vierde Art Collection onderschrijft de jarenlange connectie van het biermerk met kunst in binnen- en buitenland. De glazen zijn vanaf nu gratis verkrijgbaar bij aankoop van Warsteiner Premium Pils bij geselecteerde supermarktenen via Mitra.nl.

Warsteiner Art Collection 2016 naar de designs van Andreas Preis ter ere van het Reinheitsgebot.


500 jarig bestaan Reinheitsgebot

Het Reinheitsgebot is de oudste warenwet ter wereld en schrijft voor dat bier alleen gebrouwen mag worden met water, mout en hop. Dit gebod is ingevoerd om de toevoeging van inferieure ingrediënten te voorkomen. Warsteiner brouwt al meer dan 260 jaar haar Premium Pils volgens dit gebod en vermeldt dit daarom nog steeds vol trots op haar etiket. Brouwen met slechts drie ingrediënten vraagt om creativiteit van de brouwmeesters, zij presteren het om zonder kunstmatige toevoegingen onderscheidende smaken te creëren.  Dit jaar bestaat  het Reinheitsgebot 500 jaar, een mijlpaal voor de Duitse familiebrouwerij.

Het premium pils gedronken uit kunstwerken

De kunstenaars waarmee Warsteiner samenwerkt voor de jaarlijkse Art Collection hebben allemaal naam gemaakt in hun specifieke vakgebied, maar hebben bovenal een eigen stijl, verhaal en connectie met het merk. Zo ook Andreas Preis, een Berlijnse designer, illustrator en artist. Preis staat bekend om zijn opmerkelijke artistieke expressie en houdt zich onder andere bezig met het illustreren van platenhoezen en magazines, maar ontwerpt ook logo’s voor grote internationale merken. Voor de Warsteiner Art Collection 2016 heeft hij de pure essentie van het Reinheitsgebot vertaald naar een speciaal design waarbij water, mout en hop centraal staan.

Zes internationale kunstenaars werkten mee aan de eerste Art Collection van Warsteiner, die in 2013 geïntroduceerd werd. In 2014 vormden de Warsteiner-flessen wederom het decor voor de creativiteit van zes kunstenaars en drie van hen vertaalden hun designs in 2015 naar de iconische Tulpglazen. Inmiddels lanceert Warsteiner alweer de vierde Art Collection, maar het is de eerste keer dat zij hiervoor slechts met één artiest samenwerken.

 

Verkrijgbaarheid

Bij aankoop van een krat Warsteiner Premium Pils in geselecteerde Nederlandse supermarkten of bij aankoop van 12 flessen via Mitra.nl/ArtCollection krijgen consumenten één glas gratis. In deelnemende supermarkten staan ook speciale displays waarop de kunstzinnige Tulpglazen tentoongesteld staan en in verschillende Warsteiner-horecagelegenheden wordt het bier in de Art glazen geserveerd. 

Laatste Nieuwsberichten

03-06-2018 Mitra Den Bosch, Zonneveld

MITRA MAASPOORT COMPLEET VERNIEUWD!

Mitra drankenspeciaalzaak Zonneveld op winkelcentrum Maaspoort in Den Bosch is compleet vernieuwd! ...  » 
30-05-2018

Mitra partner bij lancering Bier Butler app

Afgelopen week hebben de brouwers van Nederland de Bier Butler app: een nieuwe app die meteen een ...  » 
25-05-2018

Het Zomergevoel van Texel. Binnenkort verkrijgbaar bij Mitra!

Het zomergevoel van Texels Seumerfeugel De Texelse Bierbrouwerij lanceerde onlangs haar nieuwe ...  » 
24-05-2018

Mitra award voor Beste bier van Nederland 2018 uitgereikt - Nightporter

Tijdens de opening van de Week van het Nederlandse Bier in Den Haag is de Mitra award uitgereikt ...  » 
17-05-2018

De glasbak bestaat 40 jaar; lekker bezig!

Mocht het u ontgaan zijn; vandaag bestaat de glasbak exact 40 jaar in Nederland! Daar mag best op ...  » 
Bekijk alle nieuwsitems »