Week van het Nederlandse Bier: biersector bloeit als nooit te voren!

23 mei 2016

 

In de Grote Kerk in Den Haag is op 19 mei met het Nederlands Bierproeffestival de 5e editie van de Week van het Nederlandse Bier van start gegaan. Burgemeester van Aartsen sloeg het eerste vat aan in het bijzijn van Henri Reuchlin, voorzitter van Stichting Week van het Nederlandse Bier. Tijdens de ‘Week’ staat bier uit eigen land centraal; een sector die de afgelopen jaren enorm groeide. Het aantal brouwerijen steeg van 120 in 2012 naar bijna 400 nu, en de jaarlijkse Week van het Nederlandse Bier groeit net zo hard mee. Nog tot en met 29 mei worden er door het hele land meer dan 100 biergerelateerde activiteiten georganiseerd en tijdens de Nederlandse Brouwerijdagen (28 en 29 mei) openen 90 brouwerijen in heel Nederland hun deuren voor publiek. Meer informatie: www.weekvanhetnederlandsebier.nl

Week van het Nederlandse Bier

De 5e editie van de Week van het Nederlandse Bier is nog grootser dan voorgaande jaren. Traditiegetrouw start de week met het inmiddels landelijke Nederlands Bierproeffestival, dat ieder jaar weer meer bezoekers mag verwelkomen en dit jaar ook foodtrucks en live muziek aan het programma heeft toegevoegd.

Henri Reuchlin, voorzitter Stichting Week van het Nederlandse Bier: “De Week van het Nederlandse Bier wil iedereen kennis laten maken met het Nederlandse bier; de diversiteit aan bierstijlen en brouwerijen en de mooie combinatie van bier en spijs. Dit wordt gedaan door middel van talloze activiteiten als proeverijen, masterclasses en bierwandelingen. Maar consumenten kunnen ook een kijkje achter de schermen nemen bij brouwerijen, waar men kan zien hoe bier gebrouwen wordt en met welke ingrediënten. De Nederlandse biersector groeit als nooit tevoren en dat vieren we samen met de consument tijdens de Week!”

Nederlandse biersector van grote waarde
Behalve de grote toename van brouwerijen, groeide ook het aantal soorten bier dat in Nederland gebrouwen wordt. Bieren als IPA en Saison, Radlers maar ook alcoholvrije bieren worden steeds populairder. Ruim 86 procent van het bier dat in Nederland gedronken wordt, is ook hier gebrouwen en na Mexico is Nederland het grootste bierexportland ter wereld. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek van RegioPlan in opdracht van Nederlandse Brouwers. Het rapport hiervan werd donderdag overhandigd aan de heer Aalt Dijkhuizen, voorzitter van Topsector Agri & Food. De resultaten tonen de hoge meerwaarde van bier voor de Nederlandse economie en samenleving aan. Zo zorgt de gehele biersector voor 65.000 banen en draagt de sector jaarlijks 2 miljard euro bij aan de schatkist van de overheid.

Stichting Week van het Nederlandse bier
De Week van het Nederlandse Bier is een initiatief van Stichting Week van het Nederlandse Bier. In de stichting heeft de Nederlandse biersector zicht verenigd met als doel het bier van eigen bodem te promoten en Nederland kennis te laten maken met de diversiteit van bier. In de Stichting Week van het Nederlandse Bier zitten afgevaardigden van: Nederlandse Brouwers, Klein Brouwerij Collectief (KBC), Alliantie van Bier Tapperijen, Mitra Drankenspeciaalzaken, de niet-gebonden onafhankelijke brouwers, Bier&cO, Bierburo, Birdy Publishing / Bier! magazine en Bier Consumenten vereniging PINT. Voor meer informatie over de Stichting Week van het Nederlandse Bier zie: www.weekvanhetnederlandsebier.nl

 

Laatste Nieuwsberichten

03-06-2018 Mitra Den Bosch, Zonneveld

MITRA MAASPOORT COMPLEET VERNIEUWD!

Mitra drankenspeciaalzaak Zonneveld op winkelcentrum Maaspoort in Den Bosch is compleet vernieuwd! ...  » 
30-05-2018

Mitra partner bij lancering Bier Butler app

Afgelopen week hebben de brouwers van Nederland de Bier Butler app: een nieuwe app die meteen een ...  » 
25-05-2018

Het Zomergevoel van Texel. Binnenkort verkrijgbaar bij Mitra!

Het zomergevoel van Texels Seumerfeugel De Texelse Bierbrouwerij lanceerde onlangs haar nieuwe ...  » 
24-05-2018

Mitra award voor Beste bier van Nederland 2018 uitgereikt - Nightporter

Tijdens de opening van de Week van het Nederlandse Bier in Den Haag is de Mitra award uitgereikt ...  » 
17-05-2018

De glasbak bestaat 40 jaar; lekker bezig!

Mocht het u ontgaan zijn; vandaag bestaat de glasbak exact 40 jaar in Nederland! Daar mag best op ...  » 
Bekijk alle nieuwsitems »