Mitra & Week van het Nederlandse bier

16 juli 2012

Mitra & Week van het Nederlandse bier

Bekijk hier de Grande Opening van de bierweek in de Grote Kerk in Den Haag

De eerste editie van de Week van het Nederlandse Bier dat plaatsvond in mei van dit jaar krijgt een vervolg. Vanwege het grote succes zal van 23 mei tot en met 2 juni 2013 de tweede bierweek plaatsvinden. De bierliefhebber kan opnieuw gaan genieten van een vol bierig en zelfs grootser programma. De week wordt georganiseerd door de Stichting Week van het Nederlandse Bier en staat open voor alle partijen om aan mee te werken.

Dit jaar startte de bierweek met de Grande Opening in de Grote Kerk in Den Haag waar 33 grote en kleine Nederlandse Brouwerijen vertegenwoordigd waren. De twee dagen trok zo’n 1.000 mensen. Verder organiseerden onder andere cafés, hotels, slijterijen, brancheorganisaties en restaurants gezamenlijk ruim 275 bieractiviteiten. Bierconsumentenvereniging PINT, de Alliantie van Biertapperijen (ABT) en Mitra slijterijen organiseerden in totaal circa 150 proeverijen door het hele land. Tijdens de Nederlandse Brouwerijdagen 2012 openden maar liefst 68 brouwerijen hun deuren voor publiek. In totaal genoten tienduizenden mensen van bier. Een traditie is geboren.

Week van het Nederlandse Bier
De gehele biersector heeft zich verenigd in de Stichting Week van het Nederlandse Bier met als doel het bier van eigen bodem te promoten en Nederland kennis te laten maken met de diversiteit van bier. In heel Nederland vinden bieractiviteiten plaats zoals de Nederlandse Brouwerijdagen, proefavonden, regionale festivals en bier- en gastronomieactiviteiten. Meer informatie over het initiatief van de bierweek staat vermeld op de website  www.weekvanhetnederlandsebier.nl. De komende maanden zal meer bekend worden over de activiteiten in 2013. 

Laatste Nieuwsberichten

10-04-2024

Mitra Member Deal Dagen

Van 11 t/m 13 april zijn het Mitra Member Deal Dagen! Tijdens deze drie dagen krijgen Mitra Members ...  » 
07-03-2024 Mitra Oirschot, Hans & Hans

Aanmelden voor onze FANMAIL

Naast de landelijke nieuwsbrief van Mitra.nl verzenden wij ook zelf ongeveer tweemaal per maand ...  » 
14-01-2024 Mitra Wierden, slijter Berends

link naar menu Untappd Mitra slijter Berends

https://untp.beer/28WPO  » 
14-01-2024 Mitra Lelystad, slijter Berends

link naar menu Untappd Mitra slijter Berends

https://untp.beer/28WPO  » 
12-11-2023 Mitra Lisse

Promotie van Rushkinoff Caramel

Donderdag 16 november  zal niemand minder dan Frans Duijts in de winkel langskomen om ...  » 
Bekijk alle nieuwsitems »

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang de beste aanbiedingen en drankadvies.