Nederlandse biercultuur opnieuw verrijkt met nieuwe initiatieven

25 september 2015

PINT (Promotie INformatie Traditioneel bier), de bierconsumentenvereniging, heeft ook dit jaar haar leden gevraagd personen en/of initiatieven te nomineren voor de jaarlijkse Gouden PINT. Uit een lange lijst van genomineerden zijn er vijf geselecteerd voor de uitreiking van de Gouden PINT 2015, die dit jaar zal plaatsvinden tijdens de jubileumdag van PINT, zaterdag 3 oktober 2015 in Utrecht. De Gouden PINT is de belangrijkste bierprijs in Nederland vooreen persoon of organisatie die zich de afgelopen periode op een aansprekende wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de verdere ontwikkeling van de Nederlandse biercultuur.

Daarnaast reikt PINT dit jaar ook de “PINT van Verdienste” en de “PINT Stimuleringsprijs” uit. Deze laatste prijzen zijn respectievelijk voor personen/initiatieven die gedurende langere tijd een belangrijke en blijvende invloed uitgeoefend hebben op de Nederlandse biercultuur of voor nieuwe initiatieven die PINT met de toekenning van deze prijs wil stimuleren dit initiatief verder uit te bouwen tot een blijvende aanwinst binnen de biercultuur.

De vele genomineerden illustreren opnieuw de rijkheid van initiatieven en de passie van de vele spelers binnen de Nederlandse bierwereld.  

De uiteindelijke shortlist van vijf nominaties voor de Gouden PINT en vier voor beide andere prijzen, samengesteld tijdens de jury*) bijeenkomst op 7 september 2015, geeft een goed beeld hoe actief en veelzijdig de biercultuur in Nederland is.

Hieronder in alfabetische volgorde de shortlist met rapporten, zoals de jury deze heeft vastgesteld.

De juryrapporten van de laatste drie genomineerden voor de PINT van Verdienste

Peter van der Arend

Genomineerd voor zijn vele initiatieven. De drijvende kracht achter het Arendsnest, The Beertemple, Craft&Draft en mede-initiatiefnemer van het Jopen Proeflokaal in Amsterdam. Daarnaast mede-oprichter van StiBon en organisator van bierproeverijen en masterclasses.

Het Lekkerste Bockbier van Nederland

In oktober 2001 organiseerde deze stichting, opgericht door twee genootschappen van bierliefhebbers, te weten het biergilde “De Dubbele Arend” uit Purmerend en het biergilde “Geheim Genootschap Arendsnest” uit Amsterdam voor de eerste maal de blindproeverij “Het Lekkerste Bockbier van Nederland” (op fles)

In meer dan vijftien jaar is dit initiatief uitgegroeid tot een succesvolle en door de bierwereld uiterst serieus genomen megaproeverij met ca 45 van fles te proeven bockbieren, en  ca 140 proevers uit het gehele land.

Marco Philipsen

Al jarenlang aktief om (speciaal)bier te promoten in Nederland. Co-auteur van het boek “MInder TRAmmelant in Bierland”, bestuurslid namens MITRA bij de Week van het Nederlandse Bier, drijvende kracht achter de bierbeleving bij MITRA, met onder andere de Bier Xperience.

*) de jury bestaat uit de heren Cees-Jan Adema /directeur Nederlandse Brouwers,  Jeroen Carol-Visser / voormalig voorzitter PINT, Hans  Glandorf / voorzitter Alliantie van Bier Tapperijen (ABT), Constant Keinemans / voorzitter Klein Brouwerij Collectief (KBC), Marco Lauret / voorzitter Stichting  Bieropleidingen Nederland (StiBON), Timothy Wareman / chef-kok/kastelein en juryvoorzitter Rianne Joosse / voorzitter Bier Consumenten Vereniging PINT.

Amsterdam, 14 september 2015

Nadere informatie

Rianne Joosse (voorzitter@pint.nl)
Voorzitter PINT - Promotie INformatie Traditioneel bier
www.pint.nl

 

Laatste Nieuwsberichten

10-04-2024

Mitra Member Deal Dagen

Van 11 t/m 13 april zijn het Mitra Member Deal Dagen! Tijdens deze drie dagen krijgen Mitra Members ...  » 
07-03-2024 Mitra Oirschot, Hans & Hans

Aanmelden voor onze FANMAIL

Naast de landelijke nieuwsbrief van Mitra.nl verzenden wij ook zelf ongeveer tweemaal per maand ...  » 
14-01-2024 Mitra Wierden, slijter Berends

link naar menu Untappd Mitra slijter Berends

https://untp.beer/28WPO  » 
14-01-2024 Mitra Lelystad, slijter Berends

link naar menu Untappd Mitra slijter Berends

https://untp.beer/28WPO  » 
12-11-2023 Mitra Lisse

Promotie van Rushkinoff Caramel

Donderdag 16 november  zal niemand minder dan Frans Duijts in de winkel langskomen om ...  » 
Bekijk alle nieuwsitems »

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang de beste aanbiedingen en drankadvies.