Week van het nederlandse bier in aantocht

14 november 2011

Alle partijen in de biersector werken samen om voor de Nederlandse bierconsument een Week van het Nederlandse Bier te organiseren die plaatsvindt van 12 tot en met 20 mei 2012. Nog niet eerder werd op zo’n grote schaal door alle partijen samengewerkt om het Nederlandse bier onder de aandacht te krijgen bij de Nederlander.

Doelstelling

Het doel van de organisatie Week van het Nederlandse bier is de consument te laten zien en proeven wat en hoe er valt te genieten van het Nederlandse bier. Inmiddels zijn er ruim 100 brouwerijen in Nederland die zeer uiteenlopende bieren brouwen. Speciaalbier zit in de lift en genieten van bier komt steeds meer op gelijk niveau met het genieten van bijvoorbeeld wijn en whisky, ook in gastronomisch opzicht. In de Week van het Nederlandse Bier wordt niet alleen door middel van een landelijk festival, maar met name ook aan de hand van vele regionale en lokale activiteiten, aandacht besteed aan genietbier.

Breed draagvlak vanuit de sector

Deelname aan de Week van het Nederlandse Bier staat open voor alle partijen. De organisatie is een initiatief vanuit de gehele biersector: Nederlandse Brouwers (brancheorganisatie van de 8 grote brouwerijen in Nederland), het KBC (Klein Brouwers Collectief en vertegenwoordiger van een groot deel van de microbrouwerijen in Nederland), het ABT (Alliantie van Biertapperijen), de ongebonden kleine brouwerijen, PINT (bierconsumenten-vereniging), Bier&cO, Mitra Slijterijen, Bierburo, Birdy Publishing en AlleZ PR & Communicatie.

Vele activiteiten, landelijk en regionaal

De Week van het Nederlandse Bier zal openen met een in het oog springend en spraakmakend landelijk evenement. Aansluitend vinden in heel Nederland bieractiviteiten plaats zoals open brouwerijdagen, proefavonden, regionale festivals en bier- en gastronomieactiviteiten. Alle laatste ontwikkelingen en activiteiten staan vermeld op de website www.weekvanhetnederlandsebier.nl

Laatste Nieuwsberichten

10-04-2024

Mitra Member Deal Dagen

Van 11 t/m 13 april zijn het Mitra Member Deal Dagen! Tijdens deze drie dagen krijgen Mitra Members ...  » 
07-03-2024 Mitra Oirschot, Hans & Hans

Aanmelden voor onze FANMAIL

Naast de landelijke nieuwsbrief van Mitra.nl verzenden wij ook zelf ongeveer tweemaal per maand ...  » 
14-01-2024 Mitra Wierden, slijter Berends

link naar menu Untappd Mitra slijter Berends

https://untp.beer/28WPO  » 
14-01-2024 Mitra Lelystad, slijter Berends

link naar menu Untappd Mitra slijter Berends

https://untp.beer/28WPO  » 
12-11-2023 Mitra Lisse

Promotie van Rushkinoff Caramel

Donderdag 16 november  zal niemand minder dan Frans Duijts in de winkel langskomen om ...  » 
Bekijk alle nieuwsitems »

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang de beste aanbiedingen en drankadvies.