Chocolade-avocado­mousse en advocaat
(0)

Chocolade-avocado­mousse en advocaat

Ingrediënten

  • 75 g pure chocolade, in stukjes + wat extra
  • 2 rijpe avocado’s
  • 25 g cacaopoeder
  • 250 ml slagroom
  • 1 el suiker
  • 2 eiwitten
  • 2 el poedersuiker
  • 8 el advocaat

Bereiding

  1. Smelt 50 gram van de chocolade au bain-marie of in de magnetron.
  2. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees uit de schil. Hak het vruchtvlees in stukken en doe ze in een blender of gebruik een staafmixer. Pureer de avocado met de gesmolten chocolade, cacaopoeder en 150 ml van de slagroom glad.
  3. Klop de rest van de slagroom met een eetlepel suiker stijf en doe deze in een spuitzak met gekartelde spuitmond.
  4. Klop de eiwitten bijna stijf en voeg de poedersuiker toe. Klop tot de poedersuiker is opgenomen en het eiwit mooie dikke pieken geeft. Spatel het eiwit luchtig door de chocolademousse.
  5. Verdeel de helft van de mousse over 4 glazen en schenk er advocaat over. Schep de rest van de chocolademousse erop en spuit er een mooie toef slagroom op. Garneer met geraspte chocolade.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  7.99
[354,0000 - 0] 0124516000
  27.99
[142,0000 - 0] 0330434000