Voeg toe aan favorieten

Coquilles in citroen-knoflook­boter

Coquilles in  citroen-knoflook­boter
(0)

Coquilles in citroen-knoflook­boter

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook uitgeperst
  • Sap van 1/2 citroen
  • 2 el vers gesneden peterselie
  • Zout en vers gemalen zwarte peper
  • 450 g Sint-jakobsschelpen
  • 3 el ongezouten roomboter

Bereiding

Snij de coquilles uit de schelpen, goed wassen en daarna droog deppen. Smelt 1 eetlepel roomboter op de bakplaat (matig/hoog vuur). Bestrooi de coquilles met peper en zout naar smaak. Leg ze één voor één op de bakplaat en pas keren als de onderkant goudbruin en het middelste gedeelte doorschijnend is. Dit duurt ongeveer 1-2 minuten per kant. Serveer met het citroen-botersausje die je eventueel van tevoren al kunt bereiden.

Citroen-botersaus

Smelt 2 eetlepels boter in een steelpan. Voeg de knoflook erbij en roer voor ongeveer 1 minuut goed door tot het lekker geurig is. Roer dan de citroensap erdoor. Breng het op smaak met wat zout en peper. Serveer dit warm bij de coquilles en garneer met een beetje peterselie.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  6.99
[2440,0000 - 0] 0001016361