Voeg toe aan favorieten
Côte de boeuf met rivierkreeftjes
(0)

Côte de boeuf met rivierkreeftjes

Ingrediënten

  • 1 côte de boeuf of groot stuk entrecote of ribeye (ca. 750 g)
  • 2 tl fleur de sel (of ander mooi zeezout)
  • 1 tl grof gemalen peper
  • 500 g hele rivierkreeftjes

Voor de cajunboter:

  • 100 g boter, op kamertemperatuur
  • 1 sjalotje, zeer fijn gesnipperd
  • 1 tl bruine suiker
  • 1 tl selderijzout
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl gemalen peper
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 takje bladselderij, fijngehakt

Bereiding

  1. Meng voor de cajunboter alle ingrediënten. Laat de smaken afgedekt even intrekken. Dit kan ook een dag eerder (nog lekkerder). Zet de boter in de koelkast en laat voor het serveren op kamertemperatuur komen.
  2. Bestrooi het vlees met zout en peper. Schroei dicht op de kooltjes in ongeveer 15 minuten. Keer regelmatig. Zet het rooster daarna hoger (dus verder van de kooltjes, of verplaats het vlees naar de rand van de barbecue) en laat rustig nog 20 minuten doorwarmen. Blijf regelmatig keren. Als je af en toe in het vlees duwt, merk je dat het langzaam wat opstijft. Laat daarna sowieso nog 10 minuten rusten op een plank, losjes afgedekt met alufolie.
  3. Als je de rivierkreeftjes hebt besteld bij de visboer zijn ze meestal al gegaard. Spoel ze af en bak ze in een pan met 2 el cajunboter. Als je verse kreeftjes kunt krijgen, kook je ze eerst 1 minuut in water met zout. Je kunt ook gepelde rivierkreeftjes gebruiken (150-200 gram). Spoel ze eerst af, dep ze droog en bak ze in de cajunboter.
  4.  Snijd het vlees van het bot (bij de côte de boeuf) en snijd in plakken. Serveer met de cajunboter en de rivierkreeftjes.

lekker om te serveren bij dit gerecht