Voeg toe aan favorieten
Frisse aardappel­salade met  Hollandse garnaaltjes
(0)

Frisse aardappel­salade met Hollandse garnaaltjes

Ingrediënten

  • 600 g krieltjes zonder schil en voorgekookt
  • 200 g Hollandse garnalen
  • 80 g geraspte wortel
  • 2 el mayonaise
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 1/2 Jonagold appel raspen met schil
  • 3 stengels bleekselderij
  • 10 cherrytomaten door de helft gesneden
  • 3 gekookte eieren
  • 2 rijpe avocado’s
  • 1 bosje bieslook
  • 1 citroen uitpersen
  • 400 g gemixt fruit op siroop
  • (bewaar 2 el siroop)
  • 1 zakje Mesclun een handje

Bereiding

Kook de krieltjes zoals op de verpak­king staat en laat het afkoelen. Meng de siroop, mayo, citroensap en yoghurt in een kommetje. Voeg dit bij de krieltjes. Meng het goed door met een lepel. Voeg de garnaaltjes en het fruit toe. Snij de avocado’s en eieren in partjes. Verwijder eerst de draden van de bleekselderijstengels en snij ze in blokjes. Doe de avocado, het ei, de bleekselderij, wortels, geraspte Jonagold en cherrytomaten erbij.
De bieslook mag je met een schaar boven de salade knippen. Garneer
met mesclun.

lekker om te serveren bij dit gerecht