Voeg toe aan favorieten
Gepocheerde eieren met zoete aardappelrösti en asperges
(1)

Gepocheerde eieren met zoete aardappelrösti en asperges

Ingrediënten

  • 300 g zoete aardappels, geschild en geraspt
  • 6 eieren
  • kokosolie (om te frituren)
  • 1 el witte wijnazijn
  • 8 groene asperges, schoongemaakt en geblancheerd
  • 1 el geraspte mierikswortel
  • 60 ml crème fraîche
  • 2 tl citroensap
  • zeezout en versgemalen zwarte peper

Bereiding

Om een romige mierikswortelsaus te maken doe je de mierikswortel, crème fraîche, citroensap en zout en peper in een kleine kom en mix je het geheel goed door. Zet dit even apart. Doe vervolgens de zoete aardappel, 2 eieren, zout en het peper in een andere kom en meng ook dit goed door.

Schenk tot ongeveer 1 centimeter olie in een koekenpan met antiaanbaklaag, verhit op matig vuur. Bak 6 schijfjes van 50 gram per stuk van ongeveer 1 centimeter dik van de zoete aardappelmix, voor zo’n 2 tot 3 minuten per kant tot ze goudbruin en lekker knapperig zijn. Lek de zoete aardappelrösti’s op wat keukenpapier en houd het warm.
Verwarm op laag vuur een laagje water in een kookpan tot het net borrelt. Voeg vervolgens de azijn toe en gebruik een lepel om in het water te roeren. Roer in een willekeurige richting zodat het water een beetje ronddraait. Breek dan 1 ei en voeg dit langzaam in het water in het midden van de pan. Pocheer alle eieren afzonderlijk voor
3 tot 4 minuten. Verwijder de eieren met een schuim­spatel en laat het goed uitlekken. Je kunt ze bijvoorbeeld op een keukenpapier op een bord leggen. Voor de opmaak van het bord begin je eerst met de zoete aardappelrösti’s, dan leg je daar de geblancheerde asperges bovenop en tenslotte een gepocheerd ei.
Als finishing touch mag de romige mierikswortelsaus - voordat je het opdient - eroverheen of zet het in een schaaltje ernaast.

* blancheren: kort koken en dan in ijswater leggen

lekker om te serveren bij dit gerecht

  1.99
[727,0000 - 0] 0062812000

Reviews van Mitra klanten

  • Ster vol Ster vol Ster vol Ster vol Ster leeg
    Goed
    26 april 2019