Voeg toe aan favorieten

Kaasplankje met warme Halloumi en geroosterde paprika's

Kaasplankje met warme Halloumi en geroosterde paprika's
(0)

Kaasplankje met warme Halloumi en geroosterde paprika's

Halloumi is een traditionele Cypriotische geitenkaas, vergelijkbaar met feta maar minder zout. Er zijn vele mogelijkheden met haloumi. Het is dé barbecuekaas bij uitstek, maar het is ook een uitstekende combinatie met een kaasplankje en wanneer de kaas gebakken wordt, krijg het nog meer smaak!

Ingrediënten

  • 6 rode, groene en gele paprika′s
  • olijfolie
  • 2 ½ el balsamico of rode wijnazijn
  • handjevol rozijntjes
  • 300 gr halloumi, in dikke plakken
  • zout en peper
  • diverse kazen naar keuze
  • (stok)brood naar keuze

Bereiding

Verwarm de oven op 220°C.

Snijd de paprika′s in 4-en, verwijder de zaadjes en leg ze omgekeerd in een pan. 

Haal de paprika’s uit de pan en dek ze af met een dikke laag keukenpapier en laat ze 30 minuten rusten.

Ontvel ze daarna, snijd de kwarten in reepjes, doe ze in een kom en giet het bakvocht erbij. Sprenkel vervolgens wat olijfolie over de paprika′s en voeg azijn, rozijnen, zout en peper naar smaak toe. Schep het mengsel goed door elkaar en laat het geheel afkoelen.

Verhit een laagje olijfolie van ca 0,5 cm in een koekenpan en bak de plakjes kaas in 2 á 3 minuten aan weerszijden goudbruin. Laat de plakjes goed uitlekken op een stuk bakpapier.

Maak het kaasplankje op door de kazen te verdelen op een plank en schep de paprikasalade over 4 schaaltjes en leg er een plak gebakken kaas op. Serveer het brood erbij.

 

lekker om te serveren bij dit gerecht

  2.59
[126,0000 - 0] 0208698000
  2.69
[969,0000 - 0] 0103438000
  2.89
[332,0000 - 0] 0001050703
  7.99
[1366,0000 - 0] 0044601000
  8.49
[42,0000 - 0] 0200859000
  9.49
[2216,0000 - 0] 0003344000
  9.99
[747,0000 - 0] 0018767000
  28.49
[293,0000 - 0] 0001033792