Voeg toe aan favorieten
Kruidig runderstoofvlees met bockbier en zilveruitjes
(0)

Kruidig runderstoofvlees met bockbier en zilveruitjes

Ingrediënten

  • 1 kg runderpoulet
  • 1 pot zoetzure zilveruitjes (à 320 g)
  • 50 ml witte wijnazijn
  • 50 g boter
  • 1 flesje bockbier
  • 150 ml water
  • 5 laurierblaadjes
  • 5 jeneverbessen
  • 4 kruidnagels
  • 3 plakken ontbijtkoek, in blokjes
  • 5 el appelstroop
  • 1 el mosterd
  • 1 el donkere basterdsuiker
  • 1 rond boerenbrood
  • zonnebloemolie
  • peper en zout

Bereiding

  1. Bestrooi het vlees royaal met peper en zout. Laat de zilveruitjes uitlekken maar vang het zuur op, dit is ca. 150 ml. Meng het zuur met de witte wijnazijn en leg hierin het vlees minimaal 30 minuten — een hele nacht marineren is nog lekkerder.
  2. Laat het vlees uitlekken en vang het marinadevocht op. Dep het vlees met keukenpapier droog.
  3. Verhit de boter in een stoofpan, bak het vlees rondom bruin. Schenk het marinadevocht, het bier en het water erbij en voeg de laurierblaadjes, de jeneverbessen en de kruidnagels toe. Breng aan de kook, leg de deksel op de pan en laat het vlees ca. 1 uur zachtjes sudderen.
  4. Schep de ontbijtkoek, de appelstroop, de mosterd, de zilveruitjes en de suiker bij het vlees. Doe de deksel op de pan en laat het vlees nog 1½ uur zachtjes sudderen. Schep af en toe om en voeg eventueel een scheutje water toe als het te droog wordt.
  5. Snijd de bovenkant van het brood en hol het uit. Bak het brood dat je eruit haalt in een scheut zonnebloemolie goudbruin.
  6. Schep als het stoofvlees zacht en gaar is in het uitgeholde brood en geef er het geroosterde brood apart bij. Serveer er de herfstsalade van spruiten, rode ui en appel bij.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  1.39
[6,0000 - 0] 0001013454
  2.19
[240,0000 - 0] 0001019788
  2.29
[529,0000 - 0] 0044482000
  5.99
[169,0000 - 0] 0001015095
per stuk 7.99 2 flessen 12,-
[830,0000 - 0] 0001019875
  15.49
[9801,0000 - 0] 0868876000
  20.99
[114,0000 - 0] 0001012218