Macaroon bars
(0)

Macaroon bars

Klinken gek, deze macaroon bars, maar ze zijn zóóó ongelofelijk lekker; snoepjes van aardappel.

Ingrediënten

  • 650 g poedersuiker
  • 500 g afgekoelde, gestampte aardappelen
  • 100 g kokosrasp
  • 100 g ongeroosterde kokosrasp
  • drie kleine repen gesmolten pure chocolade

Bereiding

Voeg lepel voor lepel 650 g poedersuiker aan 500 g afgekoelde, gestampte aardappelen toe. Als de — eerste plakkerige — mix een brooddeegdikte heeft druk je het met de handen in een vierkant bakblik in een laag van 2,5 à 3 cm. Zet het 2 uur in de vriezer. Doe ondertussen 100 g kokosrasp in een droge koekenpan tot de kokos lichtbruin kleurt (let op: dit gaat snel). Meng met 100 g ongeroosterde kokosrasp en laat afkoelen. Haal het aardappelmengsel uit de vriezer en snijd het in blokjes van 5 x 5 cm. Haal de blokjes met een vork een voor een door drie kleine repen gesmolten pure chocolade en daarna door de kokosrasp. Als de chocolade weer gestold is, zijn de macaroon bars in een koekblik 5-7 dagen houdbaar.

lekker om te serveren bij dit gerecht