Voeg toe aan favorieten

Ossobucco met tomatensaus , witte bonen en wortel

Ossobucco  met tomatensaus , witte bonen en wortel
(0)

Ossobucco met tomatensaus , witte bonen en wortel

Bron: Han Hidalgo

Ingrediënten

  • 4 middelgrote runderschenkels, bio kwaliteit of van Limousin of Charolais vee
  • 1 middelgrote ui, geschild en in blokjes of plakjes
  • 8 eetlepels pruimtomaten in blokjes (uit pot of blik)
  • 2 teentjes knoflook, geschild en uit de knijper
  • 6 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
  • 3,5 dl runderbouillon
  •  150 gram witte bonen, gekookt
  • 150 gram winterwortel, geschraapt, in blokjes
  • 1 bleekselderijstengel, in blokjes
  • 1 halve gele of rode paprika, zonder zaadlijst, in blokjes
  • 4 takjes verse tijm
  • blaadjes verse basilicum
  • peper uit de molen en zout naar smaak

Bereiding

De runderschenkels met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. Drie eetlepels olie in een braadpan verhitten en de runderschenkels aan beide kanten aanbraden. Blokjes ui toevoegen, kort meebraden en de bouillon en de takjes tijm toevoegen. Hittebron op de laagste stand zetten en in ruim 2,5 uur of iets langer stoven. Af en toe omkeren en naar smaak extra bouillon gebruiken. Tegen het einde van de stooftijd het stoofvocht iets inkoken, takjes tijm verwijderen, de blokjes tomaat, geperste knoflook toevoegen en nog kort verwarmen. De runderschenkels eruit halen en het stoofvocht pureren. Op smaak brengen met peper en zout, de runderschenkels in de braadpan terug doen en warm houden. Drie eetlepels olie in een wok verhitten en de blokjes winterwortel roerbakken. Hittebron op de laagste stand zetten en al roerende de blokjes bleekselderij, witte bonen, gele of rode paprika toevoegen. Met de deksel op de wok nog zeer kort verwarmen. De groenten, runderschenkels en de saus over voorverwarmde borden verdelen en met blaadjes verse basilicum garneren. 

lekker om te serveren bij dit gerecht

  9.49
[681,0000 - 0] 0001019875