Voeg toe aan favorieten

Aspergequiche met kwartelei en tuinkers

Aspergequiche met kwartelei en tuinkers
(0)

Aspergequiche met kwartelei en tuinkers

Ingrediënten

  • 12 kwarteleitjes
  • 300 g groene asperges
  • 300 g witte asperges
  • 2 el olijfolie
  • 6-8 plakjes bladerdeeg
  • (diepvries, ontdooid)
  • 1-2 el paneermeel
  • 4 eieren
  • 200 ml crème fraîche
  • 100 g geraspte jonge kaas
  • 1 tl kurkuma
  • 15 g fijngehakte peterselie
  • 1 doosje tuinkers, geknipt
  • peper en zout

Bereiding

  1. Breng een pan water aan de kook, leg de kwarteleitjes erin en kook ze 3 minuten. Spoel ze hierna direct onder de koude kraan. Pel de eitjes door ze eerst even in de handen te wrijven zodat de schil ‘verpulvert’.
  2. Schil de groene asperges éénmaal rondom en de witte asperges tweemaal rondom en snijd van beide ca. 2 cm van het houtige uiteinde. Breng een pan water aan de kook, voeg een snuf zout toe. Blancheer de witte asperges 3 minuten, voeg de groene asperges toe en blancheer deze 2 minuten mee. Giet de asperges af.
  3. Verwarm de oven voor op 200 oC. Vet een bak- of quichevorm in met de olijfolie. Bekleed deze met het bladerdeeg en druk dit goed vast op de naden. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bestrooi met paneermeel. Verdeel de groene en witte asperges erover en druk hier en daar een kwarteleitje ertussen.
  4. Klop de eieren los met de crème fraîche en roer de geraspte kaas erdoor. Breng op smaak met kurkuma, peper en zout en schep de peterselie en de helft van de tuinkers erdoor. Schenk dit over de asperges en bak de quiche ca. 35 minuten in de voor­verwarmde oven. Laat iets afkoelen en haal de quiche uit de vorm. Bestrooi met de resterende tuinkers en serveer warm, lauwwarm of koud.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  1.79
[114,0000 - 0] 0001012069
  6.99
[2274,0000 - 0] 0001017929
  8.99
[367,0000 - 0] 0001013422
  8.99
[863,0000 - 0] 0073075000
  33.99
[34,0000 - 0] 0001012351