Voeg toe aan favorieten

Boerenkool salade met pompoen en hazelnoten

Boerenkool salade met pompoen en hazelnoten
(0)

Boerenkool salade met pompoen en hazelnoten

Ingrediënten

  • 1 grote boerenkool, stengels verwijderen en weggooien, bladeren wassen en scheuren in hapklare stukken en drogen met een keukenrol
  • 1 kleine flespompoen (±1,5 kilo)
  • gewassen, gehalveerd en ontpit en
  • gesneden in stukken van 1 cm
  • 1 el geurloze kokosolie
  • 3 el olijfolie
  • 50 g hazelnoten zonder schil
  • 1 tl Dijon mosterd
  • 2 el citroensap
  • 1 tl ahornsiroop
  • 1/4 tl Himalayazout
  • zwarte peper naar smaak
  • 1 granaatappel, pitjes

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.  Meng de pompoen en 1 el gesmolten kokosolie. Breng het op smaak met zout en peper en leg dit op een bakplaat. Bak dit zo’n 20 minuten of tot het mooi is gekleurd, halverwege het  bakproces even roeren. Terwijl de pompoen gebakken wordt, plaats je de hazelnoten in een laag bakblik en zet je deze in de oven voor zo’n 4-6 minuten totdat ze goudkleurig zijn. Let op, ze mogen niet aanbranden.

Zodra ze wat zijn afgekoeld, hak je ze een beetje grof. Meng de olijfolie, mosterd, citroen, ahornsiroop, Himalayazout en peper. Giet 3 el over de boerenkoolblaadjes en toss het goed met je handen tot de dressing alles heeft bedekt. Laat dit goed intrekken, zodat de bladeren wat zachter worden van textuur. Voeg dan de resterende dressing toe en breng verder op smaak. Vervolgens de granaat­appelpitjes en de hazelnoten toevoegen.

Zodra de pompoen klaar en daarna afgekoeld is, voeg je het aan de salade toe.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  1.99
[89,0000 - 0] 0212482000
  6.99
[1685,0000 - 0] 0001016314
  22.49
[69,0000 - 0] 0356905000
  35.99
[199,0000 - 0] 0349534000