Voeg toe aan favorieten

Boerenkoolstamppot met rookworst

Boerenkoolstamppot met rookworst
(0)

Boerenkoolstamppot met rookworst

De traditionele, oer Hollandse stamppot voor de koude, donkere dagen!

Ingrediënten

  • 1½ kg kruimige aardappelen, geschild en in stukken
  • 2 uien, in parten
  • 1 laurierblaadje
  • 600 gr panklare boerenkool
  • zout en (versgemalen) peper
  • 1 rookworst á 350 gr
  • 1½ dl melk
  • 25 gr boter

Bereiding

Doe de aardappelen in een grote pan en voeg uien, laurier, boerenkool en zout en peper toe. Giet er een bodem water bij en kook het geheel in ongeveer 25 minuten gaar.

Laat de rookworst wellen volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Neem de laurier uit de pan, giet de aardappelen en groenten af en stamp het geheel fijn.

 

Verwarm de melk met de boter en roer het mengsel door de stamppot en voeg zout en peper naar smaak toe.

 

Snijd de worst in plakjes en leg ze op de stamppot.

 

 

Lekker met grove mosterd, jus en uitgebakken spekreepjes.

lekker om te serveren bij dit gerecht