Voeg toe aan favorieten

Briochebrood- en-boterpudding met aardbeien

Briochebrood- en-boterpudding met aardbeien
(0)

Briochebrood- en-boterpudding met aardbeien

De feestdagen zijn hét moment om gezellig met familie en vrienden aan tafel te gaan voor een lange avond socializen en met een heerlijke maaltijd op je bord. En die heerlijke maaltijd moet niet te moeilijk zijn. Je wilt immers genoeg tijd hebben om over de goede voornemens te kunnen beppen zonder tussendoor naar de keuken te moeten rennen voor een volgende gang. Laat je gasten daarom zelf lekker koken en bakken aan tafel. Hoe doe je dat? Gourmetten. Een gourmetstel met pannetjes op tafel waarin iedereen zijn eigen eten kan bakken. Het voornaamste gerecht bij het gourmetten is vaak het vlees. Meestal worden hiervoor kleine stukken vlees gebruikt. Niet alleen voor de vorm, maar ook omdat het gourmetten verrijkt, vormt groente als champignons, paprika en uien een uitstekende tweede basis. Vergeet als bijgerecht niet salades, stokbrood en zelfs pannenkoekenmix of eieren. Oh ja, en de sauzen!

Ingrediënten

  • 500 ml melk
  • 625 ml single cream*
  • 8 eidooiers
  • 110 g fijne kristalsuiker
  • 2 tl vanille-extract
  • 200 g briochebrood,
  • in sneetjes
  • 40 g krenten
  • 55 g rietsuiker
  • 750 g aardbeien, zonder kroontje en gehalveerd

*single cream bevat 18% vet, als vervanger kun je koks- of kookroom gebruiken

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C/gasstand 6. Breng melk en room in een pan met dikke bodem op matig vuur net aan de kook. Neem de pan van het vuur en zet apart. Klop eidooiers, suiker en vanille op in een kom. Klop geleidelijk het warme melkmengsel erdoor. Zet de sneetjes brioche in een licht ingevette ovenschaal van 2 liter. Schenk de custard over de brioche en verdeel krenten en aardbeien over het geheel. Bestrooi het met rietsuiker en bak in 20-25 minuten goudbruin.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  69.99
[24,0000 - 0] 0043311000