Voeg toe aan favorieten

Broodje bief met in bier gestoofde ui & piccalilly

Broodje bief met in bier gestoofde ui & piccalilly
(0)

Broodje bief met in bier gestoofde ui & piccalilly

Ingrediënten

  • 100 g boter
  • 3 uien, in partjes
  • 300 ml donker bier
  • 2 takjes tijm, blaadjes fijngehakt
  • 1 plak ontbijtkoek, in stukjes
  • 4 dikke kogelbiefstukken
  • 4 el cognac
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 4 el piccalilly
  • 50 g gemengde sla
  • peper, zout

Bereiding

  1. Smelt 25 gram van de boter en bak de ui ca. 5 minuten op een matige warmtebron zonder de ui te kleuren. Schenk het bier erbij en voeg de tijm toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat ca. 15 minuten zachtjes pruttelen. Voeg op het laatst de stukjes ontbijtkoek toe om de saus licht te binden.  
  2. Verhit de resterende boter in een koekenpan en laat de boter goed heet worden. Bak de biefstukken aan beide kanten 2-3 minuten - afhankelijk van de dikte van de biefstuk. Blus af met de cognac. Laat de biefstukken op een snijplank een paar minuten rusten. Schenk het bakvet bij de gestoofde ui en roer het door.
  3. Snijd het hamburgerbroodje open, bestrijk de onderste helft met ½ eetlepel piccalilly en beleg met gemengde sla. Snijd de biefstuk in plakken en leg deze op de sla. Bestrooi met peper en zout en beleg met een flinke lepel gestoofde ui. Schep er een halve eetlepel piccalilly op en dek af met het broodkapje. Steek er eventueel een prikker door.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  2.49
[276,0000 - 0] 0204994000