Voeg toe aan favorieten

Cranberry cheesecake

Cranberry cheesecake
(0)

Cranberry cheesecake

Ingrediënten

  • 225 g roomboter in blokjes
  • 250 g palmsuiker
  • 3 eieren
  • 5 g gemberpoeder
  • 5 g gemalen vanille
  • 1 snufje zout
  • 200 g bloem, liefst glutenvrij
  • 35 g gedroogde cranberries, fijngehakt
  • 35 g kopje witte kwaliteitschocolade, grof gehakt
  • 35 g gekonfijte gember, fijngehakt

Glazuur

  • 120 g zachte roomkaas
  • 200 g rietpoedersuiker
  • 30 g zachte boter
  • 5 g gemalen vanille
  • 5 g geraspte sinaasappelschil

Topping

  • 30 g gedroogde cranberries, fijngehakt
  • 50 g witte chocolade gesmolten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 ºC en vet een rond bakblik in met een doorsnede van 26 cm. Meng de boter en suiker goed en voeg dan één voor één de eieren met de vanille toe tot het lekker luchtig is. Doe er de bloem, gemberpoeder en zout bij. Mix het nogmaals goed door. Sla dan voorzichtig met een spatel de cranberries, chocolade stukjes en gehakte gember erdoorheen. Verdeel het beslag gelijkmatig in het bakblik en bak het licht goudbruin af in ongeveer 20-25 minuten. Als de cake is afgekoeld mix je alle ingrediënten van het glazuur en verspreid je dit over de cake. Sprenkel er dan de gehakte cranberries overheen. Gebruik een stevig plastic zakje waar je de gesmolten chocolade in doet en waarvan je een puntje kunt afknippen. Hiermee kun je de chocolade over de taart verspreiden.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  2.79
[4,0000 - 0] 0044482000
  16.99
[735,0000 - 0] 0350206000
  54.99
[147,0000 - 0] 0381284000