Voeg toe aan favorieten

Eendenvlees met spitskool

Eendenvlees met spitskool
(0)

Eendenvlees met spitskool

Bron: Han Hidalgo

Ingrediënten

  • 2 kleine gekonfijte eendenboutjes
  • 8 gave bladeren van spitskool of groene kool
  • 2 sjalotjes
  • 1 eetlepel hoisinsaus
  • 10 cl gevogeltebouillon
  • takjes verse tijm
  • peper uit de molen en zout naar smaak

Bereiding

De bladeren kool beetgaar koken, afspoelen en in een vergiet laten uitlekken. Sjalotjes schillen en in stukjes snijden. Wat eendenvet van de boutjes verwijderen, in de koekenpan verwarmen, sjalotjes toevoegen en goudgeel bakken. Het vel verwijderen, eendenvlees van het bot afsnijden, in stukjes sniijden en terugdoen in de pan.  Bouillon en hoisinsaus toevoegen en nog kort verwarmen. Op smaak brengen met peper en zout. De uitgelekte bladeren ermee vullen en kort in een voorverwarmde oven of in de magnetron verwarmen. Met een klein takje verse tijm garneren.

lekker om te serveren bij dit gerecht