Voeg toe aan favorieten

Feestelijke kip met knoflook en rozemarijn

Feestelijke kip met knoflook en rozemarijn
(0)

Feestelijke kip met knoflook en rozemarijn

Kip is leuk en makkelijk te bereiden en iedereen kan het maken. Het is daarom met name de presentatie dat een kipgerecht tot een grote hoogte kan brengen.

Ingrediënten

  • 2 el bloem, liefst glutenvrij
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 tl zwarte peper
  • 1/2 tl zeezout
  • 6 kippendijen, liefst biologisch
  • 6 kip drumsticks, liefst biologisch
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 1,5 kopje biologische kippenbouillon
  • 1/2 kopje appel cider azijn
  • 4-6 knoflookteentjes, geschild
  • 3 takjes rozemarijn

Bereiding

Verwarm de oven voor op 190 ºC. Doe de bloem en de kruiden in een grote plastic zak met sluiting en mix het geheel goed door de zak te schudden. Doe daarna de kip in de zak en schud het nogmaals, zodat de kip overal goed bedekt is met de kruiden. Je kunt het ook in een grote schaal met de kruiden mixen als je geen plastic zak in huis hebt. Verwarm nu de olijfolie in een braadpan. Schud het overtollige bloem van de kip af en plaats de kip in de pan. Zorg dat de kip geleidelijk bruin wordt. Voeg daarna de rest van de ingrediënten toe en breng het aan de kook. Giet het geheel over in een vuurvaste ovenschaal en plaats het voor 40 minuten onbedekt in de voorverwarmde oven. Check na het bakproces of de kip mals en goed door gegaard is. Doe een deel van het kookvocht in een pannetje en dek de kip af met wat aluminiumfolie om de warmte te bewaren. Kook het vocht iets in, zodat het wat dikker wordt tot een sausje en giet het dan terug in de ovenschaal en serveer het met de kip gelijk aan tafel.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  2.19
[596,0000 - 0] 1000001622