Voeg toe aan favorieten

Fudge

Fudge
(0)

Fudge

Voor gezelligheid neem je de tijd. Je kunt uiteraard lekkernijtjes bij de buurtsuper halen voor bij de koffie, espresso of latte. Maar met zelfgemaakte delicatessen maak je toch meer de blits. Heerlijke port, een goed stevig bier en een likeurtje erbij en jouw vrienden en familie komen elke winter weer over de vloer.

Ingrediënten

  • 1 pakje santen
  • 4 el kokosolie
  • 1 potje jam 280 g
  • 2 el gojibessen
  • 1 el geraspte kokos

Bereiding

Doe de santen en de kokosolie in een steelpan en laat dit langzaam smelten op middelhoog vuur. Roer regelmatig zodat het niet aanbrandt en verkleurt. Als het gesmolten is, voeg je de jam erbij en haal je het van het vuur.

Goed doorroeren. Giet het mengsel dan in een vierkanten bakblik dat je bekleed hebt met bakpapier. 20 cm doorsnede is goed genoeg. Daarover mogen de gojibessen en de geraspte kokos. Zet dit in de koelkast om uit te harden. Snijd ze daarna in vierkantjes van ongeveer 1.5 cm breed.

lekker om te serveren bij dit gerecht