Voeg toe aan favorieten

Gamba’s met citroen

Gamba’s met citroen
(0)

Gamba’s met citroen

Ingrediënten

  • 1 kilo rauwe, ongepelde grote gamba’s, liefst Black Tiger
  • 2 verse citroenen in schijfjes
  • 5 uitgeperste teentjes knoflook
  • beetje olijfolie
  • verse peper en zout

Bereiding

Voor het gemak haal je vaak minstens een kilo gamba’s, maar de hoeveelheid is eigenlijk afhankelijk van de hoeveelheid spiesjes die je wilt maken. Begin met het wassen van de ongepelde gamba’s en dep deze met een keukenrol droog. Bestrooi de garnalen met een beetje zout en verse peper. Doe dan de knoflook erbij en besprenkel het wat met olijfolie. Zet dit minimaal voor een uur in de koelkast. Spies de gamba’s dan door de staart en het gedeelte bij de nek. Bak de garnalen op de barbecue voor ongeveer 3-5 minuten aan elke zijde gaar, ze moeten mooi oranje kleuren. Daarna een beetje citroen erover, pellen en heerlijk oppeuzelen.

lekker om te serveren bij dit gerecht