Voeg toe aan favorieten

Garnalen met mangosalsa

Garnalen met mangosalsa
(0)

Garnalen met mangosalsa

Ingrediënten

  • 500 gram grote garnalen, schoongemaakt
  • 1 kleine, halve mango
  • 4 eetlepels blokjes komkommer
  • 4 eetlepels blokjes rode ui
  • 4 eetlepels blokjes rode paprika
  • 2 teentjes knoflook, uit de knijper
  • 2 theelepels milde chilisaus
  • 6 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
  • (8 eetlepels Ur-Weizen Gulpener, flesje van 30 cl)
  • 50 gram gemengde sla
  • peper uit de molen en zout naar smaak

Bereiding

Het bier met 3 eetlepels olie met een staafmixer mengen. De halve mango schillen, pit verwijderen en in gelijkmatige blokjes snijden. De blokjes mango samen met de blokjes komkommer, rode ui en rode paprika in een mengkom doen en de dressing erover verdelen. Gedurende 2 uur in de koelkast of op een koele plek plaatsen. Uit de koelkast halen en de  milde chilisaus erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout. De schoongemaakte garnalen met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. Drie eetlepels olie in een koekenpan verwarmen en de garnalen om en om bakken. Tegen het einde van de baktijd knoflook uit de knijper al roerende erbij doen. Over voorverwarmde borden met de mangosalsa verdelen en met gemengde sla garneren. Een goed gekoeld glas Ur-Weizen Gulpener erbij drinken.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  9.99
[770,0000 - 0] 0073040000
  54.49
[1570,0000 - 0] 1000000611