Voeg toe aan favorieten

Hazenrug met spek appel en rozijnen

Hazenrug met spek appel en rozijnen
(0)

Hazenrug met spek appel en rozijnen

Roast hare with bacon, apple and raisins

Ingrediënten

  • 1 hazenrug van 350-455 g p.p. (vraag de poelier om de filets in 2 stukken van de rug af te halen, en het karkas mee te geven)
  • 1 el grove mosterd
  • 1 el honing
  • 2 takken verse tijm
  • 4 plakken ontbijtspek
  • 50 g rozijnen gemarineerd in 4 cl Wemyss Malt- Spice King (min. 2 uur marineren)
  • 1 goudreinette appel, klokhuis verwijderd en in 4 plakken gesneden, ingesmeerd met een beetje olijfolie
  • ¼ l troebel appelsap
  • 25 g ijskoude boter
  • zout en peper

Bereiding

Zet de oven aan op 220 °C. Meng de honing en mosterd. Smeer de helft van dit mengsel op de 2 rugfilets.

Leg op beide kanten van de ruggengraat 1 takje tijm en 1 ingesmeerde filet. Maak de filets met ontbijtspek vast aan het karkas, gewoon eromheen winden. Doe de gebonden haas en de appelplakken in een braadslee in de voorverwarmde oven en laat het in 15 minuten rose braden. Haal de haas en de appel eruit en wikkel het in aluminiumfolie om te rusten. Giet appelsap in de braadslee, zet op het vuur en breng aan de kook om alle vleessappen op te lossen. Giet het over in een koekenpan en laat het tot de helft inkoken.

Snijd de boter in kleine stukken en klop het met behulp van een garde in bij het appelsapmengsel. Voeg het restant van de honing/mosterd mix al roerend toe , zout en peper naar smaak, en als laatste de gewelde rozijnen gewoon in de saus op laten warmen.

Haal de haas uit de folie en haal met een scherp mes een van de filets van de rug af. Snijd het in 4 schuine plakjes, leg deze terug op de rug en lepel een beetje van de saus erover en eromheen. Alleen nog de appelplakken ernaast leggen en je hebt een hoogstaand culinair gerecht dat iedereen kan maken. Schenk hierbij een glas Glen Garioch en het wordt een feestavond!

lekker om te serveren bij dit gerecht

  16.99
[461,0000 - 0] 0023841000
  37.99
[64,0000 - 0] 0384372444