Voeg toe aan favorieten

Hertengoulash met spitskool en zoete aardappel

Hertengoulash  met spitskool en zoete aardappel
(0)

Hertengoulash met spitskool en zoete aardappel

Bron: Han Hidalgo

Ingrediënten

  • 500 gram ontbeend hertenvlees (hertengoulash)
  • 1 grote ui
  • 3 takjes verse tijm
  • 3 eetlepels appel- of perenstroop
  • 2 eetlepels Worcestershire saus
  • 350 gram (oranje) zoete aardappel (bataat), geschild
  • 300 gram spits- of groene kool, schoongemaakt
  • 3, 5 dl wildbouillon
  • 4 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
  • peper uit de molen en zout naar smaak

Bereiding

Het ontbeende hertenvlees in blokjes snijden, met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. De ui schillen en in blokjes of stukjes snijden. De zoete aardappel in gelijkmatige blokjes snijden. De spits- of groene kool in flinterdunne reepjes snijden.  De olie in een braadpan verhitten en de blokjes hertenvlees kort roerbakken. Ui  toevoegen en kort mee braden. Bouillon en takjes tijm toevoegen en op de laagste hittebron gedurende 90 minuten stoven. Na de stooftijd het stoofvocht iets inkoken. Takjes tijm en het vlees eruit halen, appel- of perenstroop en Worcestershire  saus toevoegen en nog kort verwarmen. Met de staafmixer pureren en eventueel zeven. De blokjes vlees in de braadpan terug zetten. De blokjes zoete aardappel en de spits- of groene kool in een stoommandje boven kokend niet te gaar stomen. Hertenvlees, saus, zoete aardappel en spits- of groene kool over voorverwarmde borden verdelen.  

lekker om te serveren bij dit gerecht

  3.59
[585,0000 - 0] 0067229000
5.99 4.99
[381,0000 - 0] 0065072000
  6.99
[181,0000 - 0] 0001012182
  9.99
[747,0000 - 0] 0018767000