Voeg toe aan favorieten

Kastanjechampignons gevuld met rundergehakt gestoofd in bier

Kastanjechampignons gevuld met rundergehakt gestoofd in bier
(0)

Kastanjechampignons gevuld met rundergehakt gestoofd in bier

Dit heerlijke recept komt uit Biercuisine®, 2011 bij uitgeverij Terra Lannoo.

Ingrediënten

  • 1 sjalotje
  • 2 tl milde chilipoeder
  • 1,5 dl runder- of groentenbouillon
  • 2 el olijf- of zonnebloemolie
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes
  • 250 gr grote kastanjechampignons
  • 200 gr rundergehakt
  • 1 dl bockbier
  • peper uit de molen en zout

Bereiding

Borstel de kastanjechampignons schoon, snijd de harde onderkant eraf en hol ze zoveel mogelijk uit met een scherp mesje. Snijd het uitgeholde in zeer kleine stukjes.

Kook de uitgeholde champignons kort beetgaar, laat ze uitlekken en leg ze aan de kant.

Schil het sjalotje en snijd het in stukjes.

Verhit de olie in een braadpan en bak het rundergehakt kort. Voeg de sjalot, milde chilipoeder en de bouillon toe en stoof het geheel gedurende 30 minuten op een laag vuur gaar. Voeg eventueel extra bouillon toe.

Laat 5 minuten voor het einde van de stooftijd het stoofvocht iets inkoken en doe het bier en de gesneden champignons erbij en stoof nog even verder.

Verwarm het geheel na de stooftij nog even goed en breng het geheel op smaak met peper en zout.

Vul dan de kastanjechampignons met dit mengsel en garneer ze met de paprika. Serveer als hapje met een goed gekoeld glas Bock.

 

lekker om te serveren bij dit gerecht