Voeg toe aan favorieten

Kikkererwtenpuree met ras el hanout

 Kikkererwtenpuree  met ras el hanout
(0)

Kikkererwtenpuree met ras el hanout

Bron: Han Hidalgo: Biertapas.Fingerfood met en bij bier. Uitgeverij Terra-Lannoo, 2011

Ingrediënten

  • 300 gram kikkererwten uit pot of blik
  • 2 eetlepels olijfolie, extra vierge
  • 1 teen knoflook, uit de knijper
  • 2 theelepels ras el hanout
  • 1 eetlepel fijngeknipte verse koriander of bieslook
  • peper uit de molen en zout naar smaak

Bereiding

De kikkererwten met wat vocht uit de pot of het blik, knoflook uit de knijper, ras el hanout en olijfolie in een mengkom doen en met de staafmixer pureren. Op smaak brengen met peper en zout. Reepjes stokbrood of ciabatta ermee besmeren en met fijngeknipte verse koriander of bieslook garneren.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  1.59
[486,0000 - 0] 0059382000
  8.49
[1514,0000 - 0] 0034061000