Voeg toe aan favorieten

Kipfilet met ananas en cajunkruiden

Kipfilet met ananas en cajunkruiden
(0)

Kipfilet met ananas en cajunkruiden

Bron: Han Hidalgo

Ingrediënten

  • 500 gram kipfilet, bio- of scharrelkip
  • 6 eetlepels vers ananassap
  • 8 eetlepels verse ananasblokjes
  • 4 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
  • 2 theelepels cajunkruiden of grove rode paprikapoeder
  • peper uit de molen en zout naar smaak

Bereiding

Kipfilet in gelijkmatige blokjes snijden en met weinig zout bestrooien. In een mengschaal het ananassap met de olie mengen en de blokjes kipfilet gedurende 1 uur in dit mengsel marineren.

De blokjes af en toe omkeren en na het marineren aan spiesjes rijgen. De oven voorverwarmen op 200° C. De kipfilet iets deppen, met de blokjes ananas aan spiesjes rijgen en over een ovenschaal verdelen. De ovenstand op 180° C zetten en de ovenschaal in het midden van de oven plaatsen tot de kip en de ananas lichtbruin van kleur zijn. De spiesjes eventueel onder een hete grill of op de barbecue plaatsen en af en toe omkeren. Met cajunkruiden of grove rode paprikapoeder bestrooien en met stokbrood serveren. 

lekker om te serveren bij dit gerecht

  2.19
[596,0000 - 0] 1000001622
  2.19
[989,0000 - 0] 0001011497
  4.99
[2053,0000 - 0] 0001011798
  9.99
[1130,0000 - 0] 0373761000