Voeg toe aan favorieten

Klassiek gekookte mosselen met remouladesaus

Klassiek gekookte mosselen met remouladesaus
(0)

Klassiek gekookte mosselen met remouladesaus

De kunst van het perfect mosselen koken is de korte kooktijd. Mosselen veranderen door te lang koken van een delicatesse in kleine gummi balletjes. Laat mosselen daarom ook niet meekoken in een gerecht zoals soep, maar voeg ze pas op het laatst van de bereiding toe.

Ingrediënten

  • 4 kilo mosselen
  • 2 preien
  • 2 uien
  • paar takjes bladselderij
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 glas droge witte wijn
  • peper

Voor de remouladesaus:

  • 4 el mayonaise
  • 1 ei, hardgekookt en fijngesneden
  • 2 augurkjes
  • 1 el kappertjes
  • 1 takje peterselie, fijngesneden
  • 1 takje dragon, fijngesneden
  • 1 tl mosterd

Bereiding

  • Druk het deksel weer op de pan en laat op dezelfde manier het vocht het deksel nog twee keer omhoog drukken.
  • Spoel de mosselen af. Loop ze even na en verwijder eventuele kapotte mosselen.
  • Snijd de prei en de ui in dunne ringen. Snijd de bladselderij grof. Doe deze met de groenten, de laurier en de wijn in een grote pan.
  • Vul de pan voor driekwart met mosselen, strooi er peper over en breng het geheel met gesloten deksel op hoog vuur aan de kook.
  • Het kookvocht drukt het deksel omhoog wanneer de mosselen koken. Licht het deksel op, zodat het vocht weer zakt. Schep of schud de mosselen om.
  • Maak ondertussen de remouladesaus door de mayonaise met het ei, augurkjes, kappertjes, peterselie, dragon en een mosterd goed te mengen. Bak de frietjes of snijd het brood.
  • Schep de saus en friet of brood op grote borden en zet de pan met de mosselen op tafel.

 

Je kunt in plaats van witte wijn ook bier of water gebruiken.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  2.39
[311,0000 - 0] 0205443000
8.99 6.99
[152,0000 - 0] 0071749000
  9.99
[768,0000 - 0] 0073040000