Voeg toe aan favorieten

Pittige noedelsoep met pasta en tonijn

Pittige noedelsoep met pasta en tonijn
(0)

Pittige noedelsoep met pasta en tonijn

Aziaten eten al heel lang noedels. In 2005 zijn er zelfs in China noedels gevonden die 4000 jaar oud zijn! Oorspronkelijk werden noedels met de hand gemaakt. Het deeg werd uit elkaar getrokken tot dunne slierten van wel drie meter lang die aan waslijnen werden opgehangen om te drogen. Noedels zijn gezond, gemakkelijk te combineren met van alles en super makkelijk om te maken!

Ingrediënten

  • 4 mienestjes
  • 1 el citroensap
  • 2 bosuitjes, in ringen
  • 2-3 el Japanse sojasaus
  • 1 tl Thaise rode currypasta
  • 2 cm verse gemberwortel, geraspt
  • 3 visbouillontabletten, verkruimeld
  • 200 gr tonijnsteak, in flinterdunne plakjes
  • zakje á 15 gr verse korianderblaadjes

Bereiding

  1. Kook de mienestjes in een pan met kokend water in 6-8 minuten beetgaar en houd de nestjes heel.
  2. Fruit in een droge pan de gemberwortel en currypasta enkele seconden.
  3. Voeg de bouillontabletten en 1.5 liter water toe en breng het aan de kook. Laat de bouillon 5 minuten zachtjes koken.
  4. Haal met een schuimspaan de mienestjes uit het water, laat het even boven de pan uitlekken en leg ze in soepkommen. Verdeel de tonijnplakjes en bosui erover.
  5. Breng de bouillon op smaak met sojasaus en citroensap en verdeeld over de kommen.
  6. Garneer het geheel met korianderblaadjes en serveer direct.

 

lekker om te serveren bij dit gerecht

  7.49
[721,0000 - 0] 0031178000
  11.99
[79,0000 - 0] 0073032000