Voeg toe aan favorieten

Risotto

Risotto
(0)

Risotto

Ingrediënten

  • 3 el. olijfolie
  • 1 ui, fijngehakt
  • ½ tl. gemalen speculaaskruiden
  • ½ tl. gemalen piment
  • 300gr risotto rijst
  • 150 ml Lowlander Winter Ale
  • 1L rundvlees bouillon
  • 150-200 gram spek
  • 250gr gemengde champignons, in grote stukken
  • 2 el. boter
  • 50gr Parmezaanse kaas

Bereiding

  1. Zorg ervoor dat de rundvlees bouillon klaar staat.
  2. Verhit de olie en fruit de ui met kruiden op middelhoog vuur tot de ui zacht is.
  3. Voeg de risotto toe aan de pan, roer tot alle korrels zijn bedekt met de olie (voeg indien nodig een beetje meer olie toe). Blijf de rijst roeren tot de korrels glazig zijn.
  4. Blus af met de Lowlander Winter Ale, laat sudderen tot het bier volledig is opgenomen.
  5. Begin met het toevoegen van de warme bouillon, lepel voor lepel. Blijf roeren met een houten lepel tot de bouillon is opgenomen voordat je een nieuwe lepel  bouillon toevoegt en herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt ongeveer 20 min.
  6. Bak intussen de bacon tot ze knapperig zijn, haal ze uit de pan en snijd ze in kleinere stukjes.
  7. Bak de paddenstoelen in het spekvet en zet apart.
  8. De risotto is klaar als de rijst romig en zacht is maar de korrel nog een lichte bite heeft. Roer op dat moment de geraspte Parmezaanse kaas en boter erdoor om het extra romig te maken, evenals 2/3 van de champignons en spek.
  9. Laat met deksel op de pan een paar minuten rusten. Serveer met de rest van het spek en de champignons en natuurlijk een Lowlander Winter Ale. 

lekker om te serveren bij dit gerecht

  8.99
[14,0000 - 0] 0001027589