Voeg toe aan favorieten

Rundertartaartjes met kastanjechampignons, bleekselderij en ontbijtspek

Rundertartaartjes  met kastanjechampignons, bleekselderij en ontbijtspek
(0)

Rundertartaartjes met kastanjechampignons, bleekselderij en ontbijtspek

Bron: Han Hidalgo

Ingrediënten

  • 400 gram rundertartaar
  • 4 grote kastanjechampignons
  • 6 eetlepels bleekselderij, in kleine blokjes
  • 4 plakjes licht gerookt ontbijtspek of bacon, in dunne plakjes
  • 6 tot 8 eetlepels runderfond
  • 5 eetlepels zonnebloemolie
  • stokbrood
  • peper uit de molen en zout naar smaak

Bereiding

De kastanjechampignons schoon borstelen, harde onderkant afsnijden en in kleine blokjes snijden. Twee eetlepels olie in een wok of koekenpan verhitten en de blokje s kastanjechampignon en bleekselderij kort roerbakken. Al roerende de runderfond  toevoegen en nog kort verwarmen. Op smaak brengen met peper en zout. Het ontbijtspek in gelijkmatige plakjes snijden en in een droge koekenpan licht krokant bakken. Kleine tartaartjes vormen met een diameter van ongeveer 5 tot 6 cm, iets plat slaan en aan beide kanten in drie eetlepels lichtbruin bakken. Zo warm mogelijk met de saus, de plakjes licht krokant gebakken ontbijtspek of krokante bacon en stokbrood serveren. 

lekker om te serveren bij dit gerecht