Voeg toe aan favorieten

Scholfilet met pompoen en sperziebonen

Scholfilet  met pompoen en sperziebonen
(0)

Scholfilet met pompoen en sperziebonen

Bron: Han Hidalgo

Ingrediënten

  • 4 verse scholfilets (zonder donker vel)
  • 2 eetlepels bloem
  • 8 eetlepels flespompoen, geschild, zonder zaadjes, in kleine blokjes
  • 150 gram dunne sperziebonen
  • 1 sjalot
  • 5 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
  • 4 eetlepels groenten- of gevogeltefond
  • 3 tot 4 eetlepels roomboter
  • 2 eetlepels citroensap
  • peper uit de molen en zout naar smaak
 

Bereiding

De verse scholfilets aan beide kanten met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. De sjalot schillen en in kleine blokjes snijden. De dunne sperziebonen in kleine stukjes snijden. De flespompoen in kleine blokjes snijden. Twee eetlepels olie in een wok verwarmen en de groenten roerbakken. Groenten- of gevogeltefond toevoegen en nog kort verwarmen. Op smaak brengen met peper en zout. Erop toezien dat de groenten beetgaar zijn. De scholfilets met bloem bestuiven. Drie eetlepels olie in een koekenpan verhitten en de scholfilets om en om lichtbruin bakken. De scholfilets warm houden. In een koekenpan de roomboter op een lage hittebron al roerende laten smelten en het citroensap erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout. De scholfilets op voorverwarmde borden rangschikken, de gesmolten boter met citroensap erover verdelen. Met de beetgare groenten serveren. 

lekker om te serveren bij dit gerecht

  7.49
[1270,0000 - 0] 0040266000