Voeg toe aan favorieten

Spiesje van garnalen met kokoscrème en Thaise curry

Spiesje van garnalen met kokoscrème en Thaise curry
(0)

Spiesje van garnalen met kokoscrème en Thaise curry

Bron: Han Hidalgo

Ingrediënten

  • 400 gram grote rauwe garnalen, schoongemaakt
  • 6 eetlepels kokoscrème
  • 4 eetlepels groenten- of kippenbouillon
  • 2 eetlepels Thaise rode curry, kant en klaar
  • 4 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
  • 1 eetlepel vers limoen- of citroensap
  • peper uit de molen en zout naar smaak

Bereiding

De schoongemaakte garnalen in een schaal gedurende 1 uur marineren in een mengsel van olie en vers limoen- of citroensap. Af en toe omkeren. In een pannetje de bouillon kort verwarmen. Hittebron op de laagste stand zetten en de kokoscrème en Thaise rode curry erdoor roeren. Naar smaak extra kokoscrème of curry gebruiken. Op een lage hittebron 5 minuten verwarmen en goed roeren. Op smaak brengen met peper en zout. Na het marineren de garnalen iets deppen en aan spiesjes rijgen. Onder een hete grill, op een grillpan of op de barbecue aan beide kanten grillen. Zo warm mogelijk met de saus serveren. Met een klein takje verse munt of koriander garneren.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  8.99
[578,0000 - 0] 0001011984
  17.99
[200,0000 - 0] 0001046945