Voeg toe aan favorieten

Thaise pikante varkenshaas met boontjes en prei

Thaise pikante varkenshaas met boontjes en prei
(0)

Thaise pikante varkenshaas met boontjes en prei

"Niet mokken, lekker wokken!" Het woord wok is afkomstig uit het Kantonees en betekent pan. Vanwege de historische banden met Indonesië wordt in Nederland ook de Indonesische term wadjan gebruikt.

Ingrediënten

  • 500 gr varkenshaas
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 rode pepers
  • 6 el arachideolie
  • 4 el basilicum
  • 400 gr snijbonen
  • 300 gr prei
  • 4 el citroensap
  • 200 ml kokosmelk
  • zout en peper
  • 300 gr mihoen

Bereiding

Snijd het vlees in blokjes van circa 1,5 cm. Pel de teentjes knoflook en hak ze met de rode peper fijn.

Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen.


Verhit 2 el olie in een wok en roerbak, zodra de olie begint te dampen, de knoflook en de pepers 2 minuten. Voeg de basilicum en een snufje zout toe. Schep het mengsel uit de pan in een kom.


Verhit de rest van de olie in de pan en roerbak hierin de blokjes vlees 2 minuten op hoog vuur.


Voeg de snijbonen en prei toe en roerbak ze 5 minuten mee. Roer het citroensap, het knoflookmengsel en de kokosmelk erdoor en laat het gerecht nog 2 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.

 

Dien de mihoen op in diepe borden en schep het vlees en de saus op en rond de mihoen.

 

lekker om te serveren bij dit gerecht

  8.99
[407,0000 - 0] 0001013421