Voeg toe aan favorieten

Thaise soep met garnalen

Thaise soep met garnalen
(0)

Thaise soep met garnalen

Ingrediënten

  • 150 g ongekookte basmatirijst
  • 30 g ongezouten boter
  • 500 g middelgrote rauwe garnalen, gepeld en schoongemaakt
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 ui, in blokjes gesneden
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 el vers geraspte gember
  • 2 el rode curry pasta
  • 2 blikjes ongezoete kokosmelk
  • 1 l groentebouillon
  • sap van 1 limoen
  • 2 el gehakte verse korianderbladeren

Bereiding

Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking en zet dit opzij. Smelt boter in een grote soeppan op matig hoog vuur. Voeg de garnalen, zout en peper naar smaak eraan toe. Kook ze gaar en roer af en toe tot ze mooi roze zijn in ongeveer 2-3 minuten. Zet ook dit opzij. Doe dan de knoflook, ui en paprika in de soeppan en gaar het in ongeveer 3-4 minuten. Doe de gember er al roerend bij. Meng de curry er goed doorheen en geleidelijk meng je de kokosmelk en de groentebouillon erbij. Breng dit geheel langzaam aan de kook en roer het goed door! Als het dikker wordt in ongeveer 8-10 minuten, laat je het even sudderen.
Roer tenslotte de rijst, de garnalen en het limoensap erbij en garneer de soep met koriander.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  6.49
[186,0000 - 0] 0040592970
  8.99
[851,0000 - 0] 0073075000